EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5656

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

The Phantoms

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
The Phantoms

Beschrijving

The Phantoms, Eindhovense sixtiesband met nationale bekendheid.


Geplaatst op

04-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-09-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

V.l.n.r.: Fred Gundlach (drums), Roald van der Horst (slaggitaar), Wally Soute (basgitaar), Ad v.d. Ven (sologitaar) en Martien van Rooij (zang).


Datum: 05-09-2006
Naam: Peter Heesakkers  
img

Ja, nou en of. ik ken ze nog van de mid-zestiger jaren. Ze speelden in de klein zaal van Poort van Kleef, aan de Markt. Fijn orkest, prima sfeer, vooral in de streek erg populair. Ik kwam daar graag en er waren ook altijd bekende vaste gezichten onder de bezoekers. "I'll go crazy" was de eerste single waarmee ze bekend werden en op menig tienerradioprogramma geregeld gedraaid werden. Nog gezellige tijd toen, en was uitgaan nog redelijk veilig, althans je hoorde niet zo veel over incidenten en vechtpartijen. Later speelden hier andere orkesten zoals The Chums uit Tilburg, maar ook The Valiants en anderen bij tourbeurt, elke zondag een ander. Zelfs Peter Koelewijn and his Rockets, die een paar deuren verder nog beroemd zijn geworden op een talentenjacht in Zaal Carlton, waar voor vele Eindhovense artiesten de victorie begon.


Datum: 06-09-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jack the Ripper (1965) was de allereerste single van The Phantoms, maar I'll go crazy was hun grootste hit. Zie foto 5495.


Datum: 14-01-2007
Naam: Arie van den Heuvel  
img

Met de bevrijdingsfeesten in de Venstraat/Kootwijkstraat draaide ze de hit I'll go crazy, waar wij dan op dansten en sjansten. De enige die ik heb ontmoet is Ad v.d. Ven, die later een slijterij in de Orchideeënstraat had. Ik bracht daar, samen met mijn collega Crist Basten, de bestellingen van Winters drankenhandel.


Datum: 28-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

I'll go crazy, ja, dat herinner ik me nog. Volgens mij een top tien hit in Nederland. Maar hun beste nummer heb ik toch altijd gevonden Tormented, ook een redelijk hitje volgens mij. Ik heb nog de LP in mijn bezit, waarop de Phantoms staan afgebeeld bij het Van Abbe museum. Martien van Rooij, de zanger, zat bij mij op het Augustinianum, herinner ik me nog.


Datum: 24-03-2017
Naam: Jos de Zeeuw  
img

Ik ben bij de Poort van Kleef ober geweest van 1964 tot 1968. Mooie tijden met, Ans achter de vóórbar en Sjaantje en Win Bal achter in de danszaal. Sofie stond in de tussenbar. In die tijd was de Poort van Kleef de beste rock 'n roll tent van Eindhoven. Bert Bekx was de eigenaar/zetbaas.


Datum: 25-03-2017
Naam: Johan Vervest  
img

Vergeet jij het mannelijk personeel?


Datum: 25-03-2017
Naam: Johan Vervest  
img

Vóór stond Ans Vos met nog een vrouwelijke collega (naam komt mij nu niet direct boven) en een mannelijke collega (ook deze naam komt op dit moment niet boven).