EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5542

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jozef, Tivolikerk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Josephkerk in Tivoli. (8)

Beschrijving

Nog een foto van de markante kerktoren aan de Heezerweg. In deze kerk brachten we heel wat tijd door, oa. elke 1e vrijdagochtend van de maand, het Vormsel, de Communie, biechten etc. Achter in de kerk stond altijd iemand om de orde te handhaven, wat ook niet echt overbodig was. Ik dacht o.a. Dhr. Ekkerdonk. Mooi was altijd de kerstnachtmis met het Tivolikoor o.l.v. Pater Gruijters RHCe, Atlantis beeldbank nr 27062.


Geplaatst op

27-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-07-2007
Naam: Henk van Loon  
img

Ik kan me die kerstnachten, nu al zo lang in het verleden, nog goed herrineren. Mijn herrineringen zeggen me dat Pater Smulders de leiding had van het Tivoli koor. Jammer dat de kerk er niet meer zal zijn als ik bezoeken aan mijn geboorteland breng, zou ook graag wat inlichtingen ontvangen van iemend die me zou kunnen zeggen hoe of waar ik platen van het tivoli koor zou kunnen bemachtigen, B.V.B hartelijk dank


Datum: 31-05-2009
Naam: Jo Geerings  
img

In deze kerk heeft Pater Smulders mij getrouwd en mijn eerste kind, een jongen, gedoopt.


Datum: 01-06-2009
Naam: Gerry van der Kleijn - Boons  
img

In deze kerk ben ik 41 jaar geleden ook getrouwd en onze enige zoon is in deze kerk in 1971 gedoopt. Wij behoorden niet tot de parochianen maar omdat we beiden in het het jeugdwerk Tivoli zaten daarom dit alles. Pater Smulders heeft ons niet getrouwd maar pater Lamers, hij is kort daarna naar Arnhem in de licht rode buurt gaan werken.


Datum: 23-11-2012
Naam: Frans Eliens  
img

In deze kerk heb ik veel uren doorgebracht. De meeste, denk ik zo, boven met het Tivolikoor op zon- en feestdagen en de doordeweekse repetitie avonden. Het Gregoriaans van destijds zing ik nog redelijk makkelijk mee. We waren met zoveel jongens dat het rumoer van het koor tijdens de preek menigmaal tot opmerkingen vanaf de preekstoel leidde. De kerstnachten kan ik me ook goed herinneren. Wij werden met nogal wat koorknapen gevraagd de voorste rijen vanaf zo'n uur of half elf te bezetten. Vlak voor het begin van de nachtmis maakten wij dan plaats voor de toenmalige Tivoli bobo's waaronder de familie Panken (hoofd van de jongensschool op de Rector Baptistlaan) en de familie Loudon, beschermheer van het Tivolikoor. Voor belangrijke trouwerijen en begrafenissen kregen we vrij van school.