EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

911

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jozef, Tivolikerk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Josephkerk in Tivoli. (4)

Beschrijving

Een beeld zoals het interieur van de Tivolikerk er omstreeks 1951 uit zag. (RHCe 0027064)


Geplaatst op

03-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-02-2006
Naam: Wim Delhaes  
img

Gezien vanaf het koor achter in de kerk.
Elke zondag 11.00 uur Hoogmis met het bekende Tivolikoor jongens en mannenkoor


Datum: 09-02-2006
Naam: Frans Delhaes  
img

Klopt Wim, wij zaten altijd in de tweede bogenrij aan de linkerkant De eerste vijf banken werden door de nonnen bezet.


Datum: 30-01-2007
Naam: Lidy Hesseling  
img

Mijn vader was een aantal jaren voorzitter van het geweldige Tivolikoor.


Datum: 23-02-2007
Naam: Ger Dahmen  
img

Op dit priesterkoor hebben we met het Tivolikoor de Argentijnse Missa Criolla van Ariel Ramirez voor het eerst uitgevoerd. Indrukwekkend voor een sopraantje en vooral het Trio dat ons begeleidde: Los Amigos del Parana, zoiets had je toen nog nooit meegemaakt!


Datum: 02-01-2008
Naam: Herman van Beek  
img

Was a member of that choir when we lived on the Heezerweg. Our family left Eindhoven in December 1951 for Buenos Aires, Argentina. Father worked for Philips.


Datum: 15-07-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Klopt. Alleen de apostelbeelden ontbreken hier nog. Links van het altaar kwamen Petrus en Paulus in de muur, en de andere tien werden in de loop van de volgende jaren aangebracht. De laatste beelden door Pater Rector Hermans, die de kerk ook liet betegelen en via een Orgelfonds de latere organist Richard Kroes de kans gaf het orgel uit te bouwen naar zijn wensen. In het begin stond er een relatief klein orgel op de zangzolder waar je omheen kon lopen en tijdens de preek achter kon zitten. Later na de reconstructie en verbouwing door Verschueren had het orgel een hoofdwerk, een zwelwerk en een positief en twee manualen. Een derde was eigenlijk ook nodig, maar d.m.v. enkele ingenieuze koppelingen kon hij dat effect ook bereiken. Toen kon Richard tenminste grote orgelwerken uitvoeren. Ik herinner mij de Suite Gothique van Boëelman, de Litanies van Jehan Alain en met Kerst van Willemd Mudde thema en variaties op "Er is een Kindeke geboren op aard" en niet te vergeten de befaamde Toccata en Fuga in d van Bach en nog veel meer. Vreemde organisten vonden het maar een moeilijk orgel, maar Richard kende het op zijn duimpje. Wordt vervolgd.


Datum: 02-04-2014
Naam: Ties van den Berge  
img

Deze foto is er een uit een heel kleine serie fotokaarten, ansichtkaarten als men wil, die eind jaren 40, begin jaren vijftig, door de parochie in omloop werden gebracht. Ze betroffen met name het interieur van de kerk. Er was één uitzondering in die reeks, namelijk een fotokaart van het Tivolikoor op basis van de groepsfoto voor de Catharinakerk (foto 2940). Toevallig kwam ik deze kaart tegen tussen mijn spullen. Hij is geschreven door pater Smulders en gericht aan ons gezin. Het postmerk draagt het jaartal 1955 of 1959. Bij welke gelegenheid pater Smulders die kaart schreef is mij onbekend. Hij schreef de kaart in zijn kenmerkende handschrift, dat de oudere zangers wel zullen herkennen van het schoolbord op het koor waarop hij zijn wekelijks mededelingen en planning schreef. Ik zal de kaart z.s.m. insturen.