Fotonr.: 55170
Bijdrager Henk van Alphen
Jaar: 1981
Locatie 1.: Centrum Locatie 2.: Strijp
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Centrum-Strijp-Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Centrum, Strijp en Woensel-Zuid

Beschrijving Delen van het centrum, Strijp en Woensel-Zuid.

We zien o.a. het Piazza Center en de Bijenkorf, de Lichttoren en de Witte Dame (die toen beide nog bij Philips in gebruik waren), de nieuw opgeleverde parkeergarage en het Hoofdbureau van Politie aan de Mathildelaan en natuurlijk het Philips Stadion.

Aan de andere kant van het spoor is de wijk Limbeek-Zuid nog niet gebouwd, wel staan de eerste gebouwen van het World Trade Center Eindhoven aan de Bogert er al. Langs het spoor, waar nu o.a. parkeergarage 't Eindje en het Beursgebouw staan, liggen nog grote (gratis!) parkeerterreinen.

Over het 18 Septemberplein rijdt nog verkeer en achter de McDonald's op de Markt kan nog geparkeerd worden op wat nu het Volderhof heet. De McDonald's had destijds ook een achteringang zodat men vanaf het parkeerterrein de McDonald's in kon lopen.

Naast de Groene Toren, destijds ook nog nieuw, staat op de plaats waar nu Albert Heijn is gevestigd nog het Vendomus-gebouw. Dit was een warenhuis onder de vlag van V&D maar iets goedkoper. In de kelder zat daar een visrestaurant, vaak rook het hele gebouw naar vis!

Zie ook o.a. foto's 23238, 39998, 40080 en 54072. (Red.)

 
Geplaatst op 19-09-2024