EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52896

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto centrum en Emmasingel

Beschrijving

De foto is van 12 april 1980. Onder de Piazza zien we dat de Mediamarkt en het politiebureau aan de Mathildelaan in aanbouw zijn. Rechts van de Mathildelaan is er het een en ander veranderd door nieuwbouw op het terrein van Philips Lighting en bij de Gagelstraat. Links is de parkeerruimte achter de Piazza en Bijenkorf intussen volgebouwd. Achter de Emmasingel staat tegenwoordig de Admirant. De rotonde is nog een echte rotonde en er rijdt nog gewoon verkeer tussen de Piazza en Bijenkorf en het centrum door, waar nu het voetgangersgebied van het 18 Septemberplein is tussen de rotonde en de Emmasingel.


Geplaatst op

02-06-2021

Reacties:

Datum: 06-06-2021
Naam: A.J. Walravens  
img

Onder de Piazza zien we de bouw van het politiebureau en de parkeergarage in 1980. Dat stukje grond aan de Boschdijktunnel waar de mediamarkt (geopend in 2005) op gebouwd is, heeft lang braak gelegen en was tot dan in bezit van de ''stadskippen''.


Datum: 10-06-2021
Naam: Eric Kemperman  
img

Dit stukje grond heeft heel lang braak gelegen, van de start van de aanleg van het hoogspoor in 1948 tot aan de bouw van de Media Markt zo'n 60 jaar later. In vroeger tijden stonden hier de "Belse barakken" voor de vluchtelingen van 1914.