Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 55139
Bijdrager Redactie EiB
Locatie 1.:Tongelre |335 't Hofke |Hageheldlaan
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Bezoek van Juliana

Beschrijving Op basis van de uniformen lijkt dit bezoek vóór de Tweede Wereldoorlog te zijn. Het Ontspanningsgebouw werd in 1929 geopend en werd in 1935 Philips Schouwburg. Juliana was op deze foto dus nog geen koningin. Ook de personen die bij Juliana lopen zijn nog onbekend. Deze foto zou uit 1936 kunnen zijn, want toen bracht Juliana een bezoek aan Eindhoven. Voorlopig hebben we dat jaar vermeld. Misschien was de naam op het gebouw nog niet aangepast. Weet je meer? Stuur ons dan even een reactie met de informatie.
Geplaatst op 05-09-2024

Reacties

Datum: 05-09-2024
Naam: Eric Kemperman img

De man aan de rechterzijde lijkt erg op Anton Philips, maar of hij het is, weet ik natuurlijk niet zeker. Juliana wordt vergezeld door een hofdame en een militair. In het Philips Museum wordt verhaald over de innige band tussen de familie Philips en de koninklijke familie (zie https://www.philips.nl/a-w/philips-museum/verhalen/kingsday.html). Daarin wordt ook het bezoek van Juliana in 1936 besproken. Dan zou het logisch zijn dat Anton Philips acte de presence geeft.


Datum: 06-09-2024
Naam: Jan van kemenade img

De foto is gemaakt bij de aankomst van prinses Juliana op de Jaarvergadering van het Eindhovense Rode Kruis in het Philips Ontspanningsgebouw op 11 juni 1936. De twee dames die de inspectie van het Rode Kruis welkomstgezelschap uitvoeren zijn prinses Juliana en Anna Philips-de Jongh, echtgenote van Anton Philips en oprichtster van de Eindhovense afdeling van het Rode Kruis. De heer op de achtergrond rechts is baron Baud, secretaris van prinses Juliana. De dame rechtsachter is freule De Brauw, hofdame van Juliana.


Datum: 06-09-2024
Naam: ArNoud Walravens img

De mevrouw rechts van prinses Juliana lijkt mij mevr. Philips-de Jongh, de vrouw van Anton Philips. Maar of Anton Philips op deze foto staat betwijfel ik.


Datum: 06-09-2024
Naam: Nol img

De dame met camouflagekleed naast Juliana is de moeder van Frits Philips.