Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Prijt-kerkje in verval

Beschrijving Deze foto uit 2017 is gemaakt net voor een brand in datzelfde jaar. Duidelijk zichtbaar is dat het gebouw dan al is verpauperd, net als op foto 53037. Er waren plannen om het kerkje te slopen, toen er een brand uitbrak. Na de brand is het Prijtkerkje in de Iepenlaan 47 gesloopt. Het was een kerk van de Vergadering van gelovigen. De Vergadering van gelovigen is een geloofsgemeenschap die volledig steunt op de bijbel als het geïnspireerde woord van God. A. Prijt kwam in 1916 vanuit Leerdam naar Strijp als glasblazer bij Philips. In de huiskamer van Prijt, eerst in de Hubertastraat en later in de Iepenlaan, kwam men bijeen om het avondmaal te vieren. Daarna waren deze vieringen in een lokaal achter hun woning.Ook dat lokaal werd te klein en daarom werd in 1926-1927 het kerkje aan de Iepenlaan 47 gebouwd.

Prijt had jarenlang een winkel met producten voor woninginrichting, die vooral op de Frederiklaan tot een bekende en grote zaak uitgroeide. De opvolger van deze winkel is het huidige Donjon op Ekkersrijt.

Op de homepage staat een knop 'Uitgebreid zoeken'. Klik daar eens op en geef op het volgende scherm het zoekwoord 'prijt' op. Dan volgen meer foto's van het Prijtkerkje, ook toen het nog niet in verval was.  (Red.)
Geplaatst op 09-09-2024