Fotonr.: 54913
Bijdrager Bert van Herk
Jaar: 2024
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Dommelstraat
Locatie 2.: Centrum |111 Binnenstad |Tramstraat
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Centrum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Torentje Tramstraat-Dommelstraat

Beschrijving Dit torentje staat op het pand op de hoek van de Dommelstraat en de Tramstraat. Het  fraaie oude pand staat er al heel lang, maar is vandaag de dag geen woonhuis meer. Zie ook foto 54914. (Red.)
Geplaatst op 24-06-2024
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 27-06-2024
Naam: bert van herk img

Dit prachtige pand is een gemeentelijk monument en is gebouwd omstreeks 1906. Er zit nu een projectontwikkelaar in en die heeft het pand gekocht. Het heet nu “ME BA VER DIE”, voluit gezegd “MET BANANEN VERDIEND”. Wauw, met bananen? Dit pand? De bananen zijn zo krom nog niet.


Datum: 28-06-2024
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Dan bedoel jij natuurlijk Berry van Ewijk. Die is inderdaad ooit begonnen met bananen op de Tongelresestraat, in het bedrijf van zijn vader.


Datum: 19-07-2024
Naam: bert van herk img

Nu we het toch over bananen hebben: ik kan mij het nog goed herinneren dat er op de Woenselse Markt in de jaren 70 een bakwagen stond met laadklep EN vol bananen, met een oudere dame op de laadklep. Deze dame stond de bananen te verkopen en dat deed ze heel vakkundig. Vooral de manier van het verkopen en hoe ze de mensen manipuleerde om de kammen bananen van haar af te nemen, was prachtig om te zien. Ze gooide met de prijs van die bananen alsof het niks was: "Hier beste mensen. Een mooie tros voor een knaak. Wat? Nog te duur? Dan doen we er nog een kam bij." En zo ging dat door tot ze los was en alles verkocht had. Ik heb er regelmatig bij staan kijken, en vond het prachtig om te zien zoals ze dat deed. Er stonden altijd veel kijkers bij. Deze dame heeft er lang gestaan en ineens was ze weg, en nooit meer terug gezien. Misschien weet iemand er meer over.


Datum: 22-07-2024
Naam: Simon Zijp img

Bert, ik kan je doorverwijzen naar foto 12999. Daar zie en lees je over haar zoals ze het destijds deed. Ik herinner me ook trouwens dat ze erg hees was. Overigens eerder dan die 70 jaren indicatie die jij gaf. Volgens mij eerder;, ik denk mid tot eind 50 of daaromtrent.


Datum: 25-07-2024
Naam: bert van herk img

Bedankt Simon, ik heb het met plezier gelezen. Jij denkt jaren vijftig. Het kan zijn dat ze er toen al stond, maar dat weet ik niet. Ik ben van 1949, dus te jong. Dan moet het eind '50 of begin '60 geweest zijn. ik gok nu op midden '60.


Datum: 27-07-2024
Naam: bert van herk img

Ik las bij foto 12999 "Voor 1 gulden een onwaarschijnlijk grote kam bananen, als je ja zei bukte ze achter haar stapel kistjes om ze in een zak te stoppen terwijl ze tegelijkertijd de helft van de kam afbrak . Thuis zag je dan dat er maar een paar in je zak zaten". Dit noemen ze dus de zaak flessen. En er was dus niemand die er wat van zegde, want ze stond er elke zaterdag. Dan kom je zo langzamerhand toch te weten dat ze de zaak tilde lijkt mij. Of weet iemand meer?