EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54654

Bijdrager:

Jaar:

2018

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

18 Septemberplein

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Winkelcentra

Onderwerp 3.:

Piazza

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
18 Septemberplein

Beschrijving

Het 18 Septemberplein met links de Piazza, op de achtergrond The Social Hub (op deze foto nog The Student Hotel) en rechts nog net een stukje van het pand van C&A, waarin tegenwoordig een filiaal van de HEMA en kledingwinkel SAMM gevestigd zijn.
Op de voor- en achtergrond zien we de ingangen van de ondergrondse fietsenstalling en rechts ook nog de Bubble, het "kleine zusje" van de Blob.
In de fietsenstalling is een deel van de vroegere Woenselse Poort zichtbaar gemaakt, die hier vroeger bij de stadsgracht stond.
Van 1973 hebben op dit plein zogenaamde dagwinkeltjes gestaan in de vorm van honingraten (wellicht als verwijzing naar de Bijenkorf aan de overkant?). In die winkeltjes zaten onder anderen sigarenmagazijn Rooymans-Muller, een juwelier, fotowinkel Aktiefoto en Emco Lederwaren. In die tijd was het plein nog voor auto's begaanbaar en was er ter hoogte van de Demer een brede voetgangersoversteekplaats. In 2004 verdwenen deze winkeltjes (op eentje na, dat het tot 2018 volhield) en werd het plein autovrij. Zie o.a. foto's 11963, 27837, 39897 en 52313.


Geplaatst op

08-01-2024
Geen reacties gevonden bij deze foto