EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5448

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

410 Limbeek-Zuid

Straat:

Lijmbeekstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Lijmbeekstraat. (2)

Beschrijving

De Lijmbeekstraat, vlak voor de sloop in 1977. Dit stukje Lijmbeekstraat, waar nu de appartementenschil ligt van plan "De Limbeek", kwam uit op de Harmoniestraat, nagenoeg ter hoogte van het "PNEM-huisje" aan de huidige Fellenoord. De meeste woningen op de foto zijn al dichtgetimmerd maar bij de voordeur van de nog bewoonde linker woning meen ik het bordje "onbewoonbaar verklaarde woning" te herkennen. Rechts lucifersfabriek "De Molen" ( "de luus" in de volksmond), opgericht in 1876, o.a. bekend om zijn Molen-lucifers en zijn zwavelstank. RHCe Atlantis beeldbank 29247


Geplaatst op

20-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Dat de omgeving zo'n beetje rood kleurde is echt het geval geweest. Ik heb me zelfs laten vertellen dat er onder de insecten, in de buurt van de fabriek, zelfs kleur mutatie's voordeden, maar dat lijkt mij misschien wel overdreven.


Datum: 20-08-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

De luciferfabriek werd ook gebruikt om meisjes aan te sporen te leren. Goed oew best doen op school anders kunde later bij de luus gaan werruke.


Datum: 23-07-2012
Naam: Eric Kemperman  
img

Deze foto is een aantal jaren ouder. Luchtfoto 23238 is van 1971, en toen waren (bijna) alle huisjes t.o. de luus al gesloopt.