EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5419

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kloosterdreef Kronehoefstraat

Beschrijving

Kronehoefstraat, kruising met Kloosterdreef en Pastoriestraat. Afbraak diverse panden ter verbreding van deze kruising. Deze maakt deel uit van de rondweg die om de Eindhovense binnenstad zal lopen. In het midden zijn enige panden reeds gesloopt, de andere op de foto zullen kort daarna volgen.


Geplaatst op

16-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-08-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Inderdaad een mooie foto. Het gesloopte pand was een cafe . Hierbij komt bij mij de naam Schoonderwalt naar boven. Is dat ergens te checken? En betreffende dat grote huis naast de apotheek, dat stond er wel. Plaats genoeg want de verbreding van de weg en het kruispunt heeft voornamelijk naar rechts plaatsgevonden.


Datum: 16-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ow wat een geweldige foto! Zie dat er hier rechts geen plaats was voor een groot huis naast de Apotheek.
Links op de hoek de textielwinkel van Bastiaans. Verderop links, de lichte zijgevel was de boerderij van van Vroenhoven op de hoek van de van Brakelstraat.


Datum: 17-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ongeveer in het midden van het rechtse rijtje huizen zat een zaak waar ze gelegenheidskleding verhuurde en je bruidskleding kon kopen. De naam is mij ontschoten, maar de eigenaar is later verhuisd naar de Kruisstraat. Hij was getrouwd met een buurmeisje van mij Jet, een dochter van Kusters uit de Hemelrijken. Naar ik meen woonde, de straat inkijkend, de lichte vlek links langs de auto, de familie van de Akker waarvan de dochter getrouwd is met Gerard Kusters van het gelijknamig takelbedrijf. Op die plaats konden we vroeger oversteken naar de school op de Frankrijkstraat en ondertussen genieten van de knollekes op het land. De boeren kwamen ons met de riek achterna, want we zouden eens een beetje veevoeder vernielen. Hij naar de school en wij op de knieen zitten, tot de knieen vol zand zaten met de afdruk van de planken, uren later nog zichtbaar.


Datum: 17-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

In navolging van mijn vorig commentaar, wil ik nog even de naam van het bruidskledingverhuurbedrijf kwijt dat was n.l. Gielen en ik denk dat onze Hans nu wel het juiste adres van vroeger weet op de Kruisstraat.


Datum: 19-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Zie foto 5446 voor het vervolg. Kloosterdreef 88 cafe St. Petrus tegenover de kerk. Kloosterdreef 94 cafe Roestenburg hoek Kronehoefstraat. Links liep de Kloosterdreef door tot aan de Kruisstraat, de Kuit zat op Kloosterdreef


Datum: 04-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Pak even de Kronehoefstraat op het kaartje foto 2696 (vergroting) en zie dat de bebouwing aan de Noordkant alleen was tussen de Kloosterdreef en de Wezelstraat! De huizen waarin de Kruis is gehuisvest wordt ook in rood aangegeven


Datum: 05-02-2007
Naam: W Heijink  
img

Ik kan me geen voorstelling maken bij deze foto, ook niet na het lezen van het commentaar. Moet ik me voorstellen dat ik op de Kloosterdreef sta tussen de apotheek en de pastorie in, dan kan ik dat huis links niet plaatsen. De pastorie met zijn muur heeft toch altijd aan de hoek Kloosterdreef / Kronehoefstraat gelegen of vergis ik me?


Datum: 05-02-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Willie, de fotograaf staat op de rijbaan van de Pastoriestraat. Links op de hoek zie je winkel van Bastiaans, je kijkt recht vooruit de Kronehoefstraat in.


Datum: 05-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Willie, verplaats je in de tijd van voor de aanleg van de rondweg en zie dat de Kronehoefstraat maar heel smal is. De fotograaf staat in de Pastoriestraat als verlengde van de Kronehoefstraat, die hier n.l. ophield en kijkt in de richting van de v. Brakelstraat. Links af ga je naar de Woenselse markt en rechts naar de St.Petruskerk. Doe je best.


Datum: 05-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

In een van de panden waar de sloper bezig is, woonde voorheen de fam. v. Oorschot.


Datum: 05-02-2007
Naam: W Heijink  
img

Ik heb toch nog problemen met het zoveel breder zijn van de Pastoriestraat dan de Kronehoefstraat, maar ik neem het direct voor waar aan.


Datum: 03-03-2007
Naam: Gerard van der Vorle  

Beste Willy, dromen zijn bedrog. Maar ik heb daar ook veel gelopen en dan zat jij samen met je meisje altijd met je gezicht naar dat Mariabeeldje [te bidden denk ik] dus vandaar dat je de kruising niet zo herkent, geintje. Maar de muur is gedeeltelijk verplaatst kijk maar naar het voegwerk door aannemer van Osch Woenselsestraat. De stenen zijn schoongebikt, binnenste buiten gedraaid zodat ze nu een wat nieuwe kleur hebben rond 1975.


Datum: 03-03-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Als ik het goed inschat, zo´n 50 meter voorbij de auto, had je destijds rechts de ingang van Burman Glas. Rond 1960 is er een huis links voorbij de auto afgebrand.


Datum: 26-04-2007
Naam: Peer Retera  
img

Tis ongeloofelijk hoe ik bij deze foto mijn fantasie moet gebruiken als je de situatie niet uit eigen ervaring kent. Alleen door jezelf op de huidge plek te plaatsen ontstaat er een beeld... Alle herkenbare bouwwerken die op minder dan 100 meter van dit punt staan staan er dan ook niet niet op: Petruskerk, Apotheek...


Datum: 26-04-2007
Naam: Huub Rooyakkers  
img

De naam van het cafe was inderdaad Schoonderwalt. Er moest ook een podium of zoiets zijn want mijn oudste broer en enkele buurmeisjes traden daar op in cowboykleding. Dat was vlak naar de oorlog. Iets verder had je aan de linkerkant een groentenboer. Veel personen uit dit 1e deel van de straat waren lid van het Woensels Muziekcorps. Wij woonden in de Kronehoefstraat op nummer 25.


Datum: 02-05-2007
Naam: Francien van Gemert-Vosters  
img

Op de hoek van de Kloosterdreef was café Schoonderwalt. Het waren de buren van mijn oma Sien v. Oorschot en ik meen me te herinneren dat dat nr. 96 was. De buren aan de andere kant richting Markt waren Frans en Drieka v. Weegberg, en een paar huizen verder was kapper v.d. Hurk. Daar heb ik mijn eerste permanentje nog gehad (heel lang geleden). Tegenover oma woonden de Juliaantjes. Als kind heb ik vaak op de Kloosterdreef gelogeerd wat heel gezellig was, zeker op Zaterdag met de markt, dan kwam er nogal wat aanloop. Mijn ome Kees heeft ook nog lang op de markt gestaan met textiel en heeft na oma's overlijden nog een hele tijd daar gewoond. Ik ben benieuwd of iemand zich hiervan nog iets kan herinneren. Het toeval wil ook nog dat een achterkleinkind van v. Weegberg nu mijn schoondochter is. Zo zie je maar weer hoe klein de wereld is.


Datum: 18-08-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ai ik had het een jaar geleden behoorlijk fout. Het huis van meester Aarts stond ACHTER die huizen rechts. De Kronehoefstraat is van een smal straatje een stuk rondweg geworden


Datum: 02-02-2008
Naam: Wim Lodewijks  
img

Hans nog een kleine correctie, Kloosterdreef 88 was de voormalige kosterwoning en winkel in devotionalia van wijlen mijn oom Willem Kok.


Datum: 03-02-2008
Naam: Johan Vervest  
img

De Kronehoefstraat was qua rijbaan smal. De bebouwing is vanuit mijn optie, geboren 1944, altijd erg ruim geweest. Was kennelijk geschikt gemaakt voor de huidige rondweg. Ook lag er nabij het huidige studentensportcentrum al vanaf de jaren dertig een gemetselde brug, welke op weg naar zwembad de IJzeren Man, gezien de breedte en omvang kennelijk was voorbestemd om deel uit te maken maken de huidige rondweg.


Datum: 03-02-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Naar mijn herinneringen was alleen het gedeelte tussen de Kloosterdreef en de Van Brakelstraat smal. Vanaf het tankstation-Boschdijk tot de Van Brakelstraat was het breed, met uitzondering van het eerste deel. Met links een weiland en rechts woningbouw. Op de hoogte van Van de Kruis schildersbedrijf, dat nu nog betaat, reikte de weg tot de genoemde woningbouw. Aldus in de 30er jaren, toen daar nog een openbare lagere school gevestigd was. Waarschijnlijk werd in die tijd met de rondweg al rekening gehouden en werd er later nooit meer gebouwd


Datum: 04-02-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Rutgers kledingverhuur Kruisstraat 47b zie foto 5423.


Datum: 04-02-2008
Naam: Huub Rooijakkers  
img

Vanaf de jaren 40 was de straat overal even smal. Voor de schilderzaak van v.d.Kruis was gewoon een groot plein. Van mijn vader heb ik gehoord dat dat plein geheel betegeld is geweest maar vlak na de oorlog zijn zeer veel tegels door de plaatselijke bevolking "geleend". Op dit plein hebben ook nog militairen gelegen. Omdat ik in 1942 geboren ben heb ik dit allemaal van horen zeggen. Tot 1971 heb ik hier gewoond.


Datum: 26-12-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Ter oriëntering: de gevel rechts op de foto is ook te zien op foto 12950, boven de laatste koets.


Datum: 02-01-2011
Naam: Leo Laus  
img

Aan de rechterhand vd fotograaf lag de pastorietuin en aansluitend het (kinder-)kerkhof. Deze hele strook grond maakt nu deel uit van de rondweg / ventweg.-


Datum: 02-01-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Nou Leo, op het moment van deze foto was die strook van de pastorietuin er al af. Bovendien was op de overblijvende grond van het kinderkerkhof en in de tuin van de pastorie ook nog de meisjesschool gebouwd, met speelplaats. En toen hield de pastoor nog steeds een behoorlijk grote tuin over.


Datum: 11-08-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Het beeld een kwartslag naar rechts gedraaid staat op foto 14572, toen er nog weinig of niets gesloopt was.


Datum: 11-08-2011
Naam: Gerard van de Vorle  

Midden in het eerste rijtje ome Graad Hurx.