EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54028

Bijdrager:

Jaar:

2015

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Twee figuren

Beschrijving

Het beeld 'Twee figuren' staat op de hoek van het 18 Septemberplein en de Vestdijktunnel. Het werk is van Mario Negri en werd in 1970 geplaatst. Het werd door het Bijenkorf-concern geschonken aan de gemeente, nadat in 1969 het Bijenkorf-gebouw werd afgerond. Het beeld bestaat uit brons voor de figuren en terrazzo voor de sokkel en zitelementen, is in Milaan gegoten en ruim drie meter hoog. Voor dit beeld werkte Negri samen met Gio Ponti, de architect van het Bijenkorf-pand. Zie ook foto 28416. (Red.)


Geplaatst op

08-02-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-02-2023
Naam: Bert van Herk  
img

Leuk ding, maar ik hou niet van dit soort kunst. Het mooiste kunstwerk vind ik die zonnewijzer die vroeger voor het POC-gebouw stond en nu verplaatst is naar een achteraf parkeerplaats bijhet Evoluon. Die zonnewijzer is alleen te zien als je daar moet zijn en daar je auto neer zet. Driekwart van de oudere Eindhovenaren die zich deze zonnewijzer nog herinnerd weet niet waar die gebleven is. Ik vindt dat jammer, het is een prachtig ding en verdiend zeer zeker een veel betere plaats.


Datum: 10-02-2023
Naam: paul van der Cingel  
img

Bert ik ben het helemaal met je eens. Wat na de oorlog aan kunst voor de openbare geproduceerd werd mogen ze van mij van de straat halen. Ook in de andere kunstvormen leek het wel aan inspiratie te ontbreken. Karel Appel, zelf kunstschilder, was het zich wel bewust toen hij zei:"Ik rotzooi maar wat an". En dat deed hij, goedbetaald.