EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53973

Bijdrager:

Jaar:

2015

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Jeroen Boschlaan

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Bruggen Eindhovens Kanaal

Onderwerp 3.:

Kadebrug, -Oost, -West, Rondweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Brug rondweg

Beschrijving

Vanuit het centrum kijken we naar de brug waarmee de rondweg het kanaal kruist bij de Jeroen Boschlaan (links) en de Hugo van der Goeslaan (rechts). Deze brug werd in 2000 in gebruik genomen. Aan weerszijden van de hoge brug ligt een lagere brug voor de ventwegen. Die worden "kadebrug" genoemd. Bruggen over het Eindhovens Kanaal hebben een naam. Deze brug heet 'Overspel'. Weet iemand waarom deze brug zo genoemd is? (Red.)


Geplaatst op

11-01-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-01-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Misschien toch ff kijken naar de andere foto's van het Eindhovensch Kanaal. En vooral de commentaren. Best wel bijzonder.


Datum: 16-01-2023
Naam: Jan Wijn  
img

Nooit geweten dat deze brug een naam heeft. Vijftig meter verder richting het oosten lag vroeger de Poeijersbrug, een nogal steile boogbrug zoals je die nog bij Mierlo ziet. De Poeijersstraat liep toen vanaf de Tongelresestraat schuin over het huidige DAF-terrein naar de Geldropseweg ter hoogte van de Sint Petrus Canisiuslaan in Tivoli.


Datum: 18-01-2023
Naam: Henny van Laarhoven  
img

Volgens mij is 'Overspel' onderdeel van een kunstproject van Wladimir Manshanden. Hij startte dit project om zijn liefde voor de stad uit te dragen door architectuurelementen zoals bruggen te voorzien van poëtische en treffende teksten. Ook werden sommige viaducten voorzien van namen als 'betonrot' of 'lofzang' of 'woestenij'.