EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53518

Bijdrager:

Jaar:

2016

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Wilhelminaplein

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Centrum

Onderwerp 3.:

Wilhelminaplein

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Wilhelminaplein

Beschrijving

Drie mooi gerestaureerde oude panden op de huisnummers 18, 19 en 20, aan de noordwestkant van het plein. (Red.)


Geplaatst op

21-03-2022

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-04-2022
Naam: bert van herk  
img

Echte prachtige panden, en niet wit geschilderd. Geweldig toch, wat wil je nog meer?


Datum: 15-04-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Je hebt gelijk Bert, daar in de buurt kun je nog meer van die juweeltjes vinden, in de Catharinastraat en de Oranjestraat b.v. En ook elders in de stad staat nog wel het een en ander.


Datum: 17-04-2022
Naam: bert van herk  
img

Ik weet het Paul, jammer dat er veel wit geschilderd zijn. Wat je ook doet bij eventueel verwijderen van die verflaag, die stenen zullen nooit meer de oude worden, ze zijn voor altijd beschadigd, en dat vind ik zo jammer. Het was zo mooi. Hoe krijgen ze het in hun hoofd om ze wit te maken? Onbegrijpelijk. Stel je deze panden eens wit voor. ik ben benieuwd of ik hier een reactie krijg op mijn vraag.


Datum: 17-04-2022
Naam: bert van herk  
img

Dat klopt Paul, het Wilhelminaplein en directe omgeving is nog een van de mooiste pleinen wat oude panden betreft. Kijk maar eens goed rond als je er toch bent. Ook het pand in de Mauritsstraat, waar de dansschool van Gerard Need was en nu restaurant De Slak is, dat is ook een prachtig pand met die twee torentjes (ik kom er regelmatig). Ik let bij oude panden altijd op de sluitsteen boven de ramen en deuren, in de ontlastingsboog (latei). Daar zitten echt juweeltjes tussen. Vorig jaar is het pand op het Wilhelminaplein 24 wit geschilderd; jammer. Op google earth staat dat pand nog niet geschilderd. Kijk maar eens wat een mooie steen het is, maar nu wit geschilderd zijn die stenen zijn voor altijd beschadigd. En kijk eens naar die sluitstenen op Willemstraat 63 en aangrenzende panden: prachtig. En kijk ook eens onder de dakgoot: prachtig versierd. En zo zijn gelukkig nog een paar panden overgebleven, dus ontsnapt aan de sloopwoede van Eindhoven.


Datum: 20-04-2022
Naam: Bert van Herk  
img

Ontsnapt aan de sloopwoede van Eindhoven: oei, hier ben ik een beetje voorbarig geweest met die zin, denk ik. Met Eindhoven weet je nooit. Het is niet voor niks Eindhoven de gekste.


Datum: 20-04-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Och ja, Gerard Need, 1954, dansles met schoolklas. Na afloop "mochten" de jongens de meisjes naar huis fietsen. Er werd geloot wie welk meisje naar huis mocht fietsen. Dat hadden we zo geregeld, zodat geen een meisje als laatste zou overblijven en het gevoel zou krijgen lelijk of onaantrekkelijk te zijn. Ik trof een keer het "laatste" meisje. Dat was niet zo erg, erger was dat ze in Aalst woonde.


Datum: 02-05-2022
Naam: bert van herk  
img

"erger was dat ze in Aalst woonde", das pech paul, maar kreeg je geen lekker smoeltje voor de moeite