EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53497

Bijdrager:

Jaar:

2017

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kruidenbuurt

Beschrijving

Op de voorgrond horizontaal de Heezerweg. Die gaat rechts richting centrum. Boven de Heezerweg een deel van de Kruidenbuurt.
Links staat onder de Heezerweg op een kale vlakte de toren van de gesloopte Tivolikerk. Die toren is intussen ook gesloopt.
Bij het kruispunt rechts loopt aan de overkant van de Heezerweg de Korianderstraat en naar onder de Gerlachstraat. Vanuit die straat lopen twee zijstraten naar links. De bovenste is de Sint Romboutstraat en de onderste de Sint Goedelestraat. Beide komen uit op de Rector Baptistlaan. Aan de overkant van de Heezerweg zijn de fundamenten van nieuwe appartementen zichtbaar. Rechts naast de Korianderstraat staat bij het Mimosaplein de ronde toren van de vroegere Don Boscokerk. In dat kerkgebouw zijn nu appartementen. Linksboven loopt tussen de linker- en bovenrand diagonaal de Floralaan Oost. (Red.)


Geplaatst op

24-02-2022

Reacties:

Datum: 25-02-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De 'Tivolikerk' heette eigenlijk St. Jozefkerk. Links van de toren, waar hier auto's geparkeerd staan, stond het zogenaamde rectoraat, waar de Stichting Eindhoven In Beeld ooit begonnen is. Het gebouw werd toch niet gebruikt, was al overgedragen aan de projectontwikkelaar DNC en daarom kon EiB de 1e etage gebruiken. De begane grond was in gebruik bij de Voedselbank.