EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53287

Bijdrager:

Jaar:

2021

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Nieuwe Emmasingel

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuwe Emmasingel

Beschrijving

Een doorkijkje op de Nieuwe Emmasingel, richting Philips Museum. De overkapping is gebouwd om een einde te maken aan veel problemen met windvlagen rond de Admirant, of die althans te beperken. (red.)


Geplaatst op

18-11-2021

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-11-2021
Naam: bert van herk  
img

Nou, misschien wel op dit stukje, redactie, maar als je door de Nieuwe Emmasingel loopt, dan waai je weg. Ik zou het de dames die er met een rokje doorlopen met winderig weer niet aanraden.


Datum: 19-11-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Ik denk dat ze bij de gemeente niet weten wat een venturie is. Dat is een ruimte of buis waar lucht doorheen blaast. Ga je die ruimte of buis langzaam versmallen zal de luchtsnelheid ook toenemen. Zo ook de wind die door deze straat geblazen wordt. Dus denk ik dat het probleem nooit opgelost wordt. De overkapping is alleen goed voor de regen ,en dan alleen nog maar als de wind niet van de verkeerde kant komt.


Datum: 22-11-2021
Naam: bert van herk  
img

Ad, daar zit wel wat in in wat je zegt. Hier kan de wind van vier kanten komen. Van beide kanten van de Nieuwe Emmasingel, langs de kant van de Admirant en het Philipsmuseum, en langs het oude Philipsfabriekje met het restaurant. Ik liep deze straat in en het waaide echt hard. Kijk eens op foto 51674. Daar kun je zien hoe een dame tegen de wind in loopt en als je goed kijkt, had ze moeite recht te blijven. En die wind komt zoals je ziet op 51674 op die houten schutting af. En daar komen nu appartementen te staan. Ik hoop maar dat daar geen ramen komen.


Datum: 23-11-2021
Naam: laurens Mulkens  
img

Ik loop bijna dagelijks over de Nieuwe Emmasingel omdat ik daar vlakbij woon en sorry ik ben nog nooit weggewaaid, ook niet bijna. En ja, als het waait, waait het overal, dus ook in de Rechtestraat, 18 Septemberplein, op mijn balkon maar ook midden op de hei. Dat is nu eenmaal het gevolg van dit fenomeen. Als de zon schijnt verbrand je, als het sneeuwt kun je uitglijden en als het regent word je nat. En als je winderig bent kun je misschien het beste een rokje dragen.


Datum: 23-11-2021
Naam: Bert van Herk  
img

Een afdakje voor de valwind, meer is het niet. Het zal in dit stukje ook wel harder waaien door de wind die langs de blob en de oude Admirant waait, omdat die nu niet naar boven weg kan omdat die nu door het afdakje tegen gehouden wordt. En de wind zal versnellen over de Nieuwe Emmasingel. Maar ja, het waait ook niet elke dag zo hard


Datum: 24-11-2021
Naam: bert van herk  
img

Citaat: "En als je winderig bent kun je misschien het beste een rokje dragen" zegt de heer Mulkens. Een rokje kan je misschien best leuk staan Laurens, roep mij eens als het zover is, dan maak ik er een mooie foto van. Als ik winderig ben, plak ik mijn broekspijpen dicht, dan heb ik lekker lang warme benen. Maar ik ken ook zo'n leuke uitspraak: als je vanavond je schoentje zet, dan heb je kans dat er morgen wat in ligt. En als de hond blaft, wil dat niet zeggen dat het waait op de Nieuwe Emmasingel. Ik denk dat we allemaal onze eigen ervaring hebben met die wind. Toen ik door deze straat liep waaide het echt hard, je draaide je gezicht uit de wind, je wangen stonden gewoon bol als je je mond open had, en de wind erin waaide.


Datum: 24-11-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Laurens. Als ik je commentaar goed heb gelezen was dit bouwsel helemaal niet nodig geweest. Ik denk dat er toch genoeg klachten zijn geweest. Dus hadden ze met het geld dat het gekost heeft iets nuttigers kunnen doen.


Datum: 25-11-2021
Naam: laurens mulkens  
img

Hoi Ad, dan heb je mijn verhaal niet helemaal goed  gelezen of ik heb het niet duidelijk omschreven. Ik had het meer over de straat Nieuwe Emmasingel zelf. De overkapping was zeker nodig om de valwinden te breken en als voordeel een droog stukje Emmasingel en een prachtig lichtkunstwerk onder tegen de luifel.


Datum: 26-11-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Laurens, bedankt voor je uitleg. Het klopt, een mooie straat.


Datum: 26-11-2021
Naam: bert van herk  
img

Wat het ook is, we hebben allemaal onze eigen ervaring, wat is wijsheid in deze? Jij zo, ik zo, hij zo. Zeg het maar.


Datum: 06-12-2021
Naam: Bert van Berk  
img

Hoe ken dat nou Ad? Nou is het in een keer wel een mooie straat, na de uitleg van de heer Mulkens. ik snap het niet, wat is er veranderd? Vóór die uitleg was het niet mooi. Raar.


Datum: 15-11-2023
Naam: bert van herk  
img

en beste laurens , lees dit eens : van Martin Swinkels: op 13-11-2023 bij foto 54564 Hier wordt gesproken over de windoverlast die door deze genoemde constructie zou zijn opgelost. Nu ik zal vermelden dat hier in het grootste gedeelte van de Nieuwe Emmasingel nog steeds veel windoverlast is en die genoemde constructie heeft amper iets opgelost. Laurens, hij is al de zoveelste die er iets van zegt. dus er zit wel een kern van waarheid in , in wat er gezegd wordt. maar het is wel lachen om wat je zegt op 23-11-2021. heb misschien een oude koe uit de sloot gehaald, maar toch. misschien ben jij een gezegend man en Ad, ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag.waarom is het nou na de uitleg van de heer mulkens wel mooi. ik heb echt een hekel aan onbeantwoorde vragen.
<< Deze windoverlastdiscussie op de site wordt hierbij gesloten. Klik op de blauwe envelopjes als je elkaar rechtstreeks wilt e-mailen. (Red.) >>