EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5311

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, Oude Vlek

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Einde tijdperk Cafe de Oude Vlek. (1)

Beschrijving

Wij zijn jaren in de Oude Vlek gekomen en hebben er dierbare herinneringen aan. Wie oh wie herkent het cafe nog. De Aquarel is gemaakt in 1973 door Ronald Brinkgreve


Geplaatst op

09-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-02-2007
Naam: Jan Teelen  
img

In midden jaren 60 kwam ik met een zekere regelmaat in dit café. Volgens mij was de kastelein destijds al weduwnaar en had hij 3 dochters die al enkele jaren ouder waren dan ik. Mijn latere zwager Wim Donker kwam er ook zeer vaak, waarbij hij wel eens de opmerking maakte dat hij bij het meubilair hoorde. Het was een zeer knus ouderwets café waar vrijwel alles mogelijk was.


Datum: 01-03-2007
Naam: Koos Van Strien  
img

Bij de Oude Vlek kwamen we gewoonlijk op zondagmiddag (de rock and roll bende). De fietsen van de jongens en meiden lagen dan bijna op straat, zo druk was het dan. De stoep was toch al niet te breed.


Datum: 19-03-2007
Naam: C.Sanders  
img

Wij jongens van de Voorterweg gingen op zondagmorgen altijd naar de oude Vlek in plaats van de hoogmis in de St. Joriskerk. Een van ons moest dan wel naar de preek gaan luisteren om thuis te kunnen vertellen waar die over ging.


Datum: 04-03-2013
Naam: Harry Gillis  
img

De Oude Vlek was een gezellig café waar wij eind vijftiger jaren vaak kwamen. Vooral als we s'avonds terugkwamen van het dansen op het " Zoldertje " op het Gerardusplein. Dat was samen met het Vok in Gestel zowat de enige plaats waar geswingd mocht worden . Dat mocht bij van Vuuren niet . Voor Carlton op de Markt waren we nog te jong en waren de zakcentjes nog niet toereikend voor.
Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we bij De Oude Vlek voornamelijk kwamen voor de dochters. Pa zat een hoekje met een jonge borrel en liet zijn dochters het werk doen. Het was vooral die ene dochter : Klaartje ! Wat een schatje! Uiteindelijk heeft ze gekozen voor Ferry van Veldhoven. Een leuke vent , hij handelde in auto's, dat zat geloof ik in de familie. Klaartje is redelijk jong gestorven. Ik weet niet precies hoe oud ze is geworden . Ze hadden samen een zoon meen ik. Ferry is geëmigreerd ( als je dat mag zeggen ) naar Tenerife, een van de Canarische eilanden en heeft daar zijn stiel weer opgepakt: auto's en boten verkopen. Hij was nog steeds gewild bij de dames en werd nog steeds in de watten gelegd. Wij zijn tijdens de wintermaanden altijd in Tenerife en ik heb hem regelmatig opgezocht. Hij woonde in Los Gigantes in het zuiden van Tenerife. Hij is helaas 2 jaar geleden overleden.


Datum: 22-10-2014
Naam: Marijke van Swaemen  
img

Hallo Harry,
misschien te laat maar ik wil even reageren op jouw stukje over café "de Oude Vlek". Je schrijft daarin dat Klaartje al op jonge leeftijd is overleden , en samen met Ferry van Veldhoven een zoon heeft. Klaartje en Ferry zijn mijn peetouders, ik kan je daarom ook melden dat Klaartje nog steeds leeft.
Ferry is inderdaad overleden in Spanje , hij laat een zoon achter, maar dit is niet de zoon van Klaartje . Klaartje is nooit getrouwd en heeft ook geen kinderen gehad .
Groetjes, Marijke van Swaemen, de oudste dochter van Thea, de zus van Klaartje


Datum: 22-10-2014
Naam: Harry Gillis  
img

Marijke : fijn dat je reageert. Ik was vast ervan overtuigd dat Ferry met Klaartje was getrouwd en dat ze samen een kind hadden en ik was echt in de veronderstelling dat Klaartje niet meer leefde. Ferry heeft mij er niets over verteld maar ik heb eerlijk gezegd bij onze laatste ontmoeting er ook niet naar geïnformeerd
Ik ben blij dat Klaartje nog leeft. Is alles goed met haar?
Je moeder, Thea, kan ik me ook nog herinneren .Die 2 zussen werkten hard in die tijd in de Oude Vlek. In mijn herinnering ( ben inmiddels 73 ) waren ze geliefd bij de bezoekers van de Oude Vlek. Ferry was charmant en innemend, ook nog in Tenerife. Groetjes Harry Gillis
=== Willen jullie de verdere correspondentie per e-mail voortzetten? Alvast dank. Redactie ===