EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13040

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumsedijk/Dijk*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumsedijk

Beschrijving

Stratumsedijk begin vorige eeuw. Als iemand weet om welk deel van de Stratumsedijk het op deze foto gaat, dan zien we graag een reactie komen.


Geplaatst op

13-02-2023

Reacties:

Datum: 13-02-2023
Naam: Eric Kemperman  
img

Deze foto is erg landelijk, ergens tussen de Hertogstraat en Joriskerk? Vergelijk ook met foto 13792.


Datum: 14-02-2023
Naam: Bauke Hüsken  
img

Dit is de oostelijke straatwand van het meest zuidelijke deel van de Stratumsedijk, gezien in de richting van Eindhoven. In de rug van de fotograaf ligt pand De Huifkar op de splitsing Aalsterweg-Leenderweg. De toren van de Sint-Joriskerk is nog niet gebouwd, anders zou die boven de woningen uitsteken, als herkenningspunt.


Datum: 15-02-2023
Naam: Redactie EiB  
img

We plaatsten de foto en de bovenstaande vraag even op facebook. Daarop kwamen diverse reacties met nuttige informatie. Enkele voorbeelden:
- Bauke Hüsken: "Links de nog steeds bestaande panden Stratumsedijk 6 en 4. Je kijkt hier in de richting van het Stratumseind. Dit is het zuidelijke deel van de Stratumsedijk, gezien in de richting centrum. De foto zal gemaakt zijn vanaf café-restaurant De Huifkar op de splitsing Aalsterweg-Leenderweg."
- Simon van den Broek: "Gemaakt vanaf kruising met Bilderdijklaan en Geldropseweg zo te zien. Eigenlijk niet zoveel veranderd."
- Wilma Verbaant-v.d. Berk: "Prachtige foto ... Als je de foto uitvergroot zie je rechts volgens mij de houten reling van het bruggetje voor je het Stratumseind opgaat."


Datum: 19-02-2023
Naam: Paul van der Cingel  
img

De man en de vrouw op de voorgrond staan op waar vroeger misschien een tramspoor is geweest, een paardentram wellicht. De bestrating geeft aan dat er een bocht (naar de Aalsterweg) moest worden genomen. Dat is een bevestiging van wat anderen al hebben gezegd, nl. dat de fotograaf met zijn rug naar "De Huifkar" stond. (Daar staat nu De Biest.)