EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5297

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Doelenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Doelenstraat 1979 richting st. Trudokerk

Beschrijving

Een kijkje vanaf de Doelenstraat t.h.v. de poort Etosgarage, richting st. Trudokerk. Rechts op de hoek cafe de Vlierhof. RHCe, Atlantis beeldbank nr 25004.


Geplaatst op

07-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-08-2006
Naam: G.L. Hagens  
img

Gaarne de complete bronvermelding. Ik heb deze foto in 1979 zelf gemaakt.


Datum: 07-08-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Geen flauw idee, sorry Hr. G.L. Hagens. Ik kreeg deze foto van een neef van mij, omdat ik een boek aan het schrijven ben over de Schootsestraat en omgeving. En nu dacht ik dat het een originele foto van hem was.


Datum: 07-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Hennie, ik heb Gerard gebeld en hij vind het prima als je zijn foto's gebruikt. Wel met zijn naam erbij. Dat geld ook voor zijn andere foto's onder andere die van de Doelenstraat,


Datum: 17-11-2006
Naam: Steven Koster  
img

Nog steeds als ik hier fiets richting kerk (nog een stukje terug liefst), dan valt het me altijd op dat dit nog lekker riekt naar Oud Eindhoven zoals ik dat voornamelijk ken van foto's. Het heeft een ietwat dorps karakter, let er maar eens op als je hierdoor rijdt in deze richting [mijns inziens] geniet ik van!


Datum: 21-07-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Het witte gebouw was naar mijn mening omstreeks 1938 de werkplaats van garage Strik die zelf woonde aan de Bleekstraat op de plek waar thans de Verdijkbrug ligt. Ter plaatse is de Dommel wat verlegd in verband met de doorbraak van de Vestdijk via de percelen van huize Balkwiel, terreinen van Mignot en de Block en Leerlooier Verhagen, welke laatste die in de Kanaalstraat bij de Dommelbrug woonde. Ik was bevriend met de zonen Ben en Guus Verhagen.


Datum: 25-07-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Woonde niet op de hoek naast de garage de familie Verberne? Harry Veberne was enige jaren mijn klasgenoot op het Joris college.


Datum: 25-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

In die garage, dat witte gebouw rechts, werden alleen vrachtwagens gerepareerd. Voor het pand was een pomp voor dieselolie. Een van de monteurs die er werkten rond 1950-1960 was Frans van de Ven, die aan de Schootsestraat woonde. Zijn vader had een olie-/kolenhandel aan de Schootsestraat en repareerde ook vrachtauto´s. Vlak voor de garage hier, terug richting fotograaf, was de poort en ingang van constructiewerkplaats Theo Kaenen. Het nog net zichtbare hoge huis naast die poortingang was waar de familie Kaenen woonde. En blijkbaar in 1979 nog steeds televisiemasten op de huizen.


Datum: 27-07-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Inderdaad Ad, na Strik, die in de Bleekstraat woonde, werd de garage overgenomen door Granneman die hoofdzakelijk zware vrachtwagens repareerde. Granneman werkte voorheen in de afd. vrachtwagens aan de Vestdijk, zijn chef was naar ik meen Ben Snoeks, welke woonde op de Aalsterweg no 57(?).


Datum: 14-06-2009
Naam: A. Nagelkerke Rooijakkers  
img

Volgens mij is het hoge huis naast de garage van v.d. Zanden (of v.d. Sanden) en dan kreeg je de smederij van Kanen en dan het huis van de Fam. Kanen.


Datum: 05-02-2013
Naam: Henk ten Westeneind  
img

Weet iemand meer over Sjef Verkennis die samen met Granneman de zaak "Vegra" had?


Datum: 05-02-2013
Naam: A. Nagelkerke  
img

De VEGRA garage is later naar Veldhoven verhuisd en Sjef Verkennis en Gerrit Granneman zijn overleden.