EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52803

Bijdrager:

Jaar:

2020

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Dommelstraat

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Studentenverenigingen

Onderwerp 3.:

Overige Studentenverenigingen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sociƫteit CSV Ichthus

Beschrijving

De sociëteit Amnis van de Christelijke Studentenvereniging (CSV) Ichthus op een foto van september 2020. Het pand is Dommelstraat 6, naast de vrijstaande villa naast de Effenaar, en stamt uit 1901. Klik HIER voor een foto van de dakkapel. (red.)


Geplaatst op

05-05-2021

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-05-2021
Naam: bert van herk  
img

Dit pand viel mij op door de twee prachtige dakkapellen.


Datum: 08-05-2021
Naam: bert van herk  
img

Wat of wie moet dat kopje op die dakkapel zijn, een duiveltje of een engeltje? Wat vertelt dat raam ons? Dat andere raam is ook zo. Ik neem aan dat dit geen creatie van een beeldhouwer is. Is dat toch zo, dan is het verdomd goed gelukt.


Datum: 14-09-2023
Naam: Bert van Herk  
img

againe: "Wat of wie moet dat kopje op die dakkapel zijn, een duiveltje of een engeltje? Wat vertelt dat raam ons?" Of worden we gefopt?


Datum: 27-09-2023
Naam: Redactie EiB  
img

Ad Thijssen stuurde een nieuwe foto in (ga naar www.eindhoveninbeeld.com/bestandsbeheer/files/foto_link/52803-b.jpg) en gaf daarbij de volgende informatie:
Hierbij de foto waar Bert van Herk wilde weten of het een duivel of een engel was. Ik ben voor Bert eropuit gegaan en had geluk. Door navraag bij een aanwezige metselaar is mijn verhaaltje tot stand gekomen. De hele dakkapel inclusief engel is van zink gemaakt. Dit is gebeurd in Frankrijk. Hierbij een nieuwe foto, in het gezicht gefotografeerd. Het pand wordt op het ogenblik gerestaureerd, waar ook de de dakkapel onder viel. De andere dakkapel, verder naar rechts op hetzelfde pand, blijft zo omdat dat deel van een andere eigenaar is. Beste Bert, ik laat het aan jou over wat het nu is, engel of duivel.


Datum: 02-10-2023
Naam: bert van herk  
img

Beste Ad, bedankt voor de moeite, hartstikke tof van je. De oplossing van het vraagstuk heb je zelf al gegeven: "De hele dakkapel inclusief "engel" is van zink gemaakt". Hiermee heb ik antwoord op mijn vraag. Ad, bedankt.