EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52513

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Willemstraat

Beschrijving

Het punt waar de Keizersgracht, Kleine Berg (links), Willemstraat (rechtdoor) en Emmasingel (rechts) bij elkaar komen, plus rechtsvoor net buiten de foto de Vrijstraat. Dit was vroeger een druk verkeersknooppunt. Daarom stond er dikwijls een agent midden op de kruising, die het verkeer regelde met een bord waarop hij met het woord 'STOP' verkeer uit een bepaalde richting liet stoppen en met een groen vlak een andere richting liet doorstromen. Er staan meer foto's van zo'n stopbord op de site (zie bijvoorbeeld foto 52277). Het was ook in gebruik op andere kruispunten, bijvoorbeeld bij de kruising van de Vestdijk met de Nieuwstraat en Dommelstraat.
Het gebouw op de hoek van de Kleine Berg staat er nog steeds. Ook het gebouw rechts daarvan met de uitstekende raampartij is er nog. Op de Willemstraat staan nog maar enkele van de oude panden. Op de plek van het karakteristieke pand op de hoek van de Willemstraat en de Emmasingel staat nu de Regent. (Red.)


Geplaatst op

29-04-2021

Reacties:

Datum: 02-05-2021
Naam: Paul van der Cingel  
img

Waar we paard en wagen zien heb ik een grappig incidentje meegemaakt. Een vrouw op de fiets was naar de markt op het Wilhelminaplein geweest en moest stoppen voor het stopbord. Daar werd ze lichtjes van achter aangereden door een automobilist waarbij ze gewond raakte aan haar knie. Het bloed kwam door haar grijze kousen, maar dat scheen haar niet te deren, want ze ze maakte zich luidkeels zorgen om de komkommer die uit haar tas was gevallen en gebroken op de keien lag.