EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52462

Bijdrager:

Jaar:

1917

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Demer*/Volderstraat*

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Volderstraat

Beschrijving

Een ansicht van het begin van de Volderstraat in 1917. Rechts op de hoek café Limburgia, een breed pand. De vrouw van uitbater Jan van Oorschot kwam uit Limburg, vandaar de naam. De entree werd toen als Volderstraat gerekend, na 1920 was het de Markt. Tegenwoordig zit op deze hoek juwelier Pijnenburg.
Ernaast, bij het lagere pand met een winkeletalage, zien we het uithangbord van de sigarenwinkel. Links op de hoek met de Vrijstraat het belastingkantoor. Er hangt een wapenschild met het rijkswapen en daaronder de tekst "Directe Belastingen, Invoerrechten, Accijnzen". Tegenwoordig zit op deze hoek de schoenenwinkel Van Dalen.
Op de verderop in de bocht gelegen lange rij winkels is geen uithangbord te ontcijferen. Hier zaten toen enkele slagers en juweliers.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hier veel schade, want hiere sloegen bommen in die de Philipsfabrieken juist misten. De Demer werd na de oorlog opnieuw opgebouwd. Er staat dus geen enkel oud pand meer. Vroeger heette het eerste stuk Demer nog de Volderstraat.


Geplaatst op

05-04-2021
Geen reacties gevonden bij deze foto