EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5225

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

633 Grasrijk

Straat:

Sliffertsestraat

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Luchtmacht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Spitfire

Beschrijving

Opname gemaakt voor de Spitfire bij de officiersmess aan de Sliffertsestraat bij gelegenheid van het bezoek van diverse buitenlandse officieren aan de vliegbasis. (RHCe 0010508)


Geplaatst op

02-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-09-2007
Naam: Joost Verzuu  
img

Deze Spitfire is van zijn sokkel gehaald en vervangen door een niet van echt te onderscheiden dummy. De Spitfire op de foto is voor veel geld door een rijke Texaan weer in oude glorie hersteld en vliegt weer rond in Texas USA. De restauratie is overigens uitgevoerd door een Nederlands bedrijf.


Datum: 29-09-2007
Naam: Joost Verzuu  
img

Ik heb nog even doorgezocht op google, het nieuwe registratienummer is N959RT. Overigens staat de oude RAF-registratie, MK959, er ook nog op. Als je op google 'spitfire N959RT' invoert, zie je meer info over dit prachtige oude vliegtuig met foto's.


Datum: 30-04-2011
Naam: Stephan Lodewijks  
img

Dag Joost, De replica-Spitfire is wel degelijk van de echte te onderscheiden: de kanonslopen in de vleugel en de direct daarnaast geplaatste kleine uitstulpingen zijn bij de replica precies andersom aangebracht. Op de foto is de echte Spitfire te zien.


Datum: 08-02-2013
Naam: Nico Jurgens  
img

Op YouTube is een filmpje van de eerste vlucht na de restauratie te zien. Zoektermen: Spitfire MK959 pjarm123. Het toestel is bij deze restauratie uitgevoerd in het kleurenschema zoals het dat kreeg voor D-Day. Over deze restauratie wordt gezegd dat bijzonder veel aandacht is besteed aan het weer aanbrengen van uiterlijke details.
In november 2007 werd het vliegtuig verkocht aan Tom Duffy; het verblijft nu in Millville, New Jersey.


Datum: 11-03-2014
Naam: Maaike van de Heijden  
img

Mijn opa Freek Frederiksen heeft nog meegeholpen de Spitfire op de sokkel te krijgen. Hij zag dat het nu een replica was. Toch wel leuk dat hij weer vliegt. Daar horen vliegtuigen thuis, in de lucht.


Datum: 18-01-2024
Naam: Jan Piet  
img

Waarom moest die officiersmess plat? Is nu al een tijdje een braakliggend terrein, lijkt mij een perfecte locatie geweest voor een school, een buurthuis, een museum voor de rijke luchtmachtgeschiedenis. En nu is er helemaal niks, zelfs bij de oude luchttoren wordt niks vertoond over de periode na 1960. Wat best jammer is. De periode 1970-1998 lijkt me ook interessant om te vertonen. Wat een geschiedenis heeft deze hoek, zo een transitie zie je nergens anders in Nederland. Amper nog herkenbaar deze hoek, de twee oude Duitse toegangspoortzuilen, de luchttoren, hangar A en de woningen aan de Sliffertsestraat ~27 uit 1955 is eigenlijk verder alles gesloopt.


Datum: 20-01-2024
Naam: bert van herk  
img

De woningen aan de Sliffertsestraat ken ik goed. Ik ben zelf bij de sloop geweest, om uit die huisjes asbest te verwijderen en ik heb al 20 jaar een diploma voor asbestverwijdering.