EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35264

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

638 Eindhoven Airport

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Luchtmacht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Spitfire VL-V wordt van zijn sokkel gehaald

Beschrijving

In aansluiting op mijn reactie van 22 juni 2014 bij foto 14473 ter zake de Spitfire op de Sokkel voor de officiersmess vliegbasis Welschap, doe ik u hierbij mijn 5 foto’s toekomen. Hierop is te zien hoe de Spitfire met de registratie VL-V van zijn sokkel wordt gehaald voor de officiersmess en over de poort van Welschap wordt getild. Volgens een geposte reactie moet dat op 31 augustus 1971 zijn geweest. Mijn album vermeldde alleen augustus 1971. In dat jaar was ik als dienstplichtig militair geplaatst op deze vliegbasis en wel bij het Technisch Squadron. Dus de aangewezen persoon om met duwen en trekken de Spit in een hangar te krijgen. Voor de overige 4 foto's klik hier.


Geplaatst op

25-06-2014

Reacties:

Datum: 26-02-2016
Naam: Stephan Lodewijks  
img

Interessante foto!

Even stukkie helpen: 'VL-V' is niet de registratie van de Spitfire, maar de 'tactische code'. De registratie van dit toestel is MK959.

Aanvullend: in de witte rompband achter de code is een '2' te zien. Deze 2 is onderdeel van de (foutieve) registratie 'MJ289'. Of deze foutieve registratie onbewust of bewust is aangebracht weet ik niet. Het is in ieder geval niet ongebruikelijk dat bij tentoongestelde oude vliegtuigen doelbewust registraties worden aangebracht van 'historisch belangrijke' exemplaren.

Groeten,