EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5201

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

334 Urkhoven

Straat:

Doolstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Tongelre

Onderwerp 3.:

Doolstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Doolstraat, NO van tunnel.

Beschrijving

Deze boerderij staat links aan de Doolstraat, direct na het tunneltje richting NO. Dus de overbuur van schapenboer Adriaans.


Geplaatst op

31-07-2006

Reacties:

Datum: 01-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Meestal door gebrek aan opvolging gaat het boerenbedrijf ten gronde, zo ook hier. De zoon van deze eigenaar heeft geruime tijd als Ir. bij Daf gewerkt. Van den Heuvel heette hij en was/is een belangrijk persoon bij Ontwikkeling en Beproeving.


Datum: 01-08-2006
Naam: Leo Smits  
img

Hallo Wil ik kan me vergissen maar volgens mij woonde hier vroeger boer Smits. Ik ben daar tijdens
het paardrijden nogeens voorover van het paard gevallen omdat een van de zonen het paard een klap op zijn kont gaf, en zijn kont toen omhoog gooide. Dit moet omstreeks 1962 geweest zijn.


Datum: 01-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik moet eerlijkheidshalve vertellen dat ik er nog nooit geweest ben. Ik bedoel bij zijn ouders. Dien ten gevolge weet ik ook niet de juiste boerderij, maar hij heeft mij verteld dat hij daar woonde. Onder het spoor door vanuit het centrum aan de rechter kant. En naar ik meen is dit de uitleg van Vic.


Datum: 21-08-2006
Naam: Fam Smits  
img

Hallo de fam. Smits woont hier al ongeveer honderd jaar vader op zoon.


Datum: 21-08-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

En Vic dacht nog wel dat hij het zo duidelijk had uitgelegd, kompleet met kompasrichting NO; Adriaans woont dus rechts en de familie Smits links, komende vanuit Eindhoven.


Datum: 22-08-2006
Naam: Leo Smits  
img

Hallo fam Smits. Ik kan me nog herinneren dat jullie van die lage fruitbomen voor het huis hadden staan, die mis ik nu op de foto. Ik ben nog steeds kameraad met Karel de Groof waarvan de boerderij
afgebeeld staat op foto 5207. Ik heb aan de Doornakkers nog veel goede jeugdherinneringen.
Leo Smits (geen familie)


Datum: 25-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Leo het is allemaal waar. Gisteren, tijdens reünie kennis gemaakt met de familie (blijkt familie te zijn aan (Jopie's) v.d. Heijdens kant). Dus van mij vuggelkesfamilie of aangedouwd. Het is mij nu volkomen duidelijk. De familie van de Heuvel heeft hun boerderij afgestaan aan de schaapsherder en woonde er tegenover.


Datum: 26-02-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Van de eerste boerderij vanuit de Quinten Matsijslaan/ Doolstraat onder het tunneltje door, kan ik mij nog herinneren dat een neef van mij (Gerard Spaninks) een gedeelte van die boerderij gehuurd had. In het gedeelte werden pallets gerepareerd en bloembollenkistjes gemaakt. Op het weiland was een opslagplaats van hout en oude pallets.