EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5189

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Ploegstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, H.Hartschool meisjes

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
H.Hartschool, Ploegstraat. 1964-1965

Beschrijving

Een klassenfoto van de H Hartschool achter de H Hartkerk (adres Ploegstraat) Dit was de derde klas (1964-1965), hoe de zuster heette weet ik niet meer. Hierop staat Liesbeth Buisman, die op foto 2564 wordt genoemd, zij is een dochter van de familie Buisman opticiens op de Gestelsestraat,. Ook Marjon Sanders staat op de foto, haar vader had een drukkerij aan het begin van de Hoogstraat vlakbij de kruising Edenstraat, daar stonden een rij huisjes waarachter de drukkerij was gevestigd. Ik speelde bijna dagelijks met haar tot ze verhuisde naar Woensel, ik verloor mijn beste vriendin.


Geplaatst op

30-07-2006

Reacties:

Datum: 31-07-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Die trap! Zou er die nog zo uitzien. Als klein menneke moesten wij vroeger daarop naar boven en met plezier weer naar beneden. Zeker als je bij Meester Aarts, Dijkstra (den Bult) of Engberts (d'n dikke eng) had gezeten. Maar achteraf hebben we er niks van geleeje.


Datum: 01-08-2006
Naam: Marga van Vugt  
img

Hoi Hennie. Het gebouw van de H Hartschool, achter de kerk was in mijn tijd een meisjesschool. Daar is deze foto gemaakt. Er waren twee ingangen, één in de Ploegstraat naast de kerk en één in de Edenstraat, naast de kweekschool, de poort door. Eerst had je dan de bewaarschool of kleuterschool, en daarnaast het schoolplein van de meisjesschool. Ook kan ik me vaag een sportveldje herinneren. Aan de andere kant van de Ploegstraat zat de jongensschool. Bedoel je die niet? Misschien was mijn oude meisjesschool later wel een school voor zowel jongens als meisjes? Niet tot 1966 in ieder geval.


Datum: 01-08-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dan maak ik er 1968 van Marga, want tot dat jaar zat ik op de jongensschool. Ik begrijp echter Hennie heel goed, want die trap lijkt als twee druppels water op die van de school in de Ploegstraat.
Marga, toevallig dochter van de schoenmaker op de Hoogstraat, recht t.o. de Rivierstraat en degene die op dat zelfde adres ooit een hondenkapsalon heeft gehad?


Datum: 10-04-2007
Naam: Lies Vogel  
img

Wat leuk om deze foto tegen te komen, Ik herken enkele meisjes nog Marjo, Jolanda, Annemarie en Marja.


Datum: 05-07-2007
Naam: Jan de Groot  
img

Ons Hennie vergist zich deze keer. Ook wij, de jongensschool, hadden zo'n trap. Ik kan dat weten omdat ik zelf regelmatig onder het Christusbeeld op mijn knieën heb gezeten, en dat was recht tegenover de trap. Ook ik heb er geen trauma van overgehouden. Ik vermaakte mij wel door stiekem van de trapleuning te glijden. Verders iedereen de groeten die bij mij in de klas heeft gezeten.


Datum: 05-07-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Nee bruurke, ik zei toch dat wij op de jongensschool zo'n trap hadden. Ook ik heb ooit op m'n knieën onder het christusbeeld gezeten en van de leuning afgegeleden. Veul lol gehad he Tuur?


Datum: 04-02-2008
Naam: Giel van Raamsdonk  
img

In mijn herinnering kon je inderdaad lekker van de trapleuning afglijden maar ergens in mijn schooltijd die van 1950 tot 1957 duurde heeft men van die uitstekende knopkes op de leuning gemaakt en was de pret over.


Datum: 09-08-2015
Naam: M.Kuypers  
img

Wat leuk om deze foto te zien! Heb door omstandigheden geen jeugdfoto's meer.
Ik meen op de foto te herkennen zuster Lidwina, Christie Bras, Marga van Vugt, Jose van Geenen, Liesbeth Buisman, Marjon... , Jose van Gulick, Marinet van Hamsvoort, Marjon Sanders, Marise Kuypers, Marjet... , Jacobien Martens, Clemi van Hoeckel, Liesje Siliacus, Wilma Huiskamp, Atie van de Berghe, Hettie... , Marjolein ... , Marja ....
Ik hoop dat jullie allemaal goed terecht zijn gekomen !


Datum: 10-12-2016
Naam: Jacqueline Geenen  
img

Marise Kuypers, ben jij mijn nichtje dat ik zoek? Zij is geboren op 15-2-1955 of 1956. Jacqueline.
=== Jaqueline, je kunt Marise een mail sturen, klik maar eens op haar naam (in blauw) = Red. ===


Datum: 03-03-2017
Naam: M.Kuypers  
img

Hey Jacqueline... dat ben ik inderdaad maar de link werkt niet. Mijn e-mailadres: djnnxyz@gmail.com. Spannend hoor!


Datum: 02-01-2018
Naam: Slegers Vicky (Victoire)  
img

Ik ben Victoire Slegers, heb op de Hoogstraat 121 gewoond en ben een overbuurmeisje van Marga van Vught. Mijn grootouders hadden "De Gouden Leeuw".
Ben toevallig op deze site terechtgekomen. Leuk om zoveel dingen terug te zien die mij bekend voorkomen. Heb ook 6 jaar op deze school gezeten, ik denk van 1955 tot 1961. Ben benieuwd naar reacties.