EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4891

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Ploegstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Gestel, Ks H Hart

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Laatste herinnering kleuterschool.

Beschrijving

Dit torentje sierde ooit de kleuterschool achter de Heilig Hartkerk aan de Ploegstraat. Recht tegenover het torentje staat de brandweerkazerne aan de Edenstraat.


Geplaatst op

01-07-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-07-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Te vinden op het Hof van Eden.


Datum: 06-11-2006
Naam: Henk den Exter  
img

Dit torentje sierde inderdaad de kleuterschool aan de ploegstraat 5a, toendertijd eigendom van de parochie H. Hart van Jezus aan de Ploegstraat 3, en de scholen werden verhuurd aan de St. Josephvereniging. Het torentje is nu jammer genoeg vaak doelwit van vernielingen. zodat de gemeente het wat meer naar het midden van het plantsoen van de Hof van Eden wil gaan plaatsen.


Datum: 04-02-2013
Naam: Kees Verbeek  
img

Omdat het torentje slachtoffer was van veel vernielingen is het door de gemeente Eindhoven aangeboden aan de vereniging Veldwerk in de Palingstraat . Op het moment wordt door de vrijwilligers een fundering gestort en een stalen onderstel gemaakt. De bedoeling is om van het torentje een vleermuis toren te maken, een winterverblijf voor vleermuizen;2 vliegen in één klap......het torentje blijft bewaard voor Gestel en het krijgt nog een goede functie ook. Op Gestels hoogtij 2013 wordt de nieuwe bestemming officieel geopend.........nu nog wachten tot de vleermuizen het ontdekken.....en een perfecte 2e (3e) gebruik van de toren in werking kan treden!


Datum: 04-02-2013
Naam: Kees Verbeek  
img

Is er iemand die precies weet wanneer het torentje gebouwd is en de exacte datum dat de kleuterschool afgebroken is en het monumentje op het Hof van Eden is gebouwd.....misschien zelfs foto's..... dit zouden we wel heel leuk vinden..

Vereniging Veldwerk, "De vergeten tuin".