EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51874

Bijdrager:

Jaar:

2015

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philipsdorp-zuil

Beschrijving

Een foto van lekker dichtbij van een van de twee zuilen die het begin van de wijk Philipsdorp markeren. Zie foto 51873 voor de Philips-zuil. (Red.)


Geplaatst op

26-10-2020

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-10-2020
Naam: bert van herk  
img

Hoe vaak zijn deze zuilen wel niet verplaatst? Nu zie je goed, als je de andere foto's op deze site met deze zuilen erbij legt, hoe alles veranderd is. Ze staan sowieso niet op de historische plaats, en staan verder uit elkaar. Het was de toegang tot Philipsdorp, ik geloof dat dat aan het begin van de Frederiklaan was. Waar ze nu staan klopt niet. Nu hebben we iets bewaard van vervlogen tijden, en nu is het op de verkeerde plaats neergezet.


Datum: 29-10-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Bert, misschien weet je nog dat de Frederiklaan in het midden een vrij brede strook met bomen had. Die zuiltjes stonden op die strook aan het begin, ter hoogte van het kruispunt Gagelstraat, St. Antoniusstraat en Frederiklaan. Er was nog een tweede stel, nl. bij de T-kruising Mathildelaan/Elisabethlaan. Het klopt dat ze vaak verplaatst zijn, net als het standbeeld van hun baas, Anton Philips. Maar ze hebben het overleefd, maar dat was geheel tegen de gewoonte van de gemeente in. Als die wat gingen verplaatsen, zag je het nooit meer terug.


Datum: 29-10-2020
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zie foto 24133.