EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51672

Bijdrager:

Jaar:

2019

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Catharinaplein

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Centrum, St Catharina

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoofdaltaar in Catharinakerk

Beschrijving

Het hoofdaltaar in de Catharinakerk is net als het kerkgebouw ontworpen door architect Cuypers. Op het altaar ontbreekt de kroon. Die is ooit weggegeven en moet nog worden hersteld.  (Red.)


Geplaatst op

21-09-2020

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-09-2020
Naam: bert van herk  
img

Een mooi smerig ding, dat altaar. Ik heb het ook van achteren gezien, jonge, jonge. Het is een mooi schandaal, het is nog wel een van de trekpleisters van Eindhoven. Dat ze dat maar eens grondig opknappen. maar dat zal wel te duur zijn.


Datum: 23-09-2020
Naam: Ad thijssen  
img

Beste Bert. Als je meer wilt weten over het altaar moet je Laurens Mulkens even raadplegen. Hij is de beheerder van de kerk. Die kan je daar wat meer over vertellen.


Datum: 23-09-2020
Naam: bert van herk  
img

Hoi Ad, ik weet dat Laurens de beheerder is, maar ondanks dat, dat altaar moet gewoon gerepareerd worden. Het ziet er niet uit. Wees nou eerlijk, wat zeggen de bezoekers van de kerk ervan als ze dat altaar zien? Het orgel werd wel opgeknapt en het altaar niet. Op het altaar ontbreekt de kroon. "Die is ooit weggegeven." Weten ze nog wel aan wie? En die moet nog hersteld worden. Even nadenken, ze weten niet wanneer die weggegeven is, "ja ooit". Dus ze weten ook niet aan wie, maar ze weten wel dat die nog hersteld moet worden. Door wie? Maar als ze weten dat die nog hersteld moet worden, dan weten ze ook aan wie ze die gegeven hebben, en wanneer. Of zie ik dat verkeerd?


Datum: 24-09-2020
Naam: Ad thijssen  
img

Bert, je bent dagelijks in de stad. Dan kun je ook bij Laurens binnenlopen en bespaar je je een hoop moeite. De koffie staat altijd klaar.


Datum: 25-09-2020
Naam: Laurens Mulkens  
img

Een aantal jaren geleden is er door de gemeente opdracht gegeven om het hoofdaltaar te restaureren, maar tijdens een onderzoek voor het maken van een offerte is gebleken dat er te veel zout in het stucwerk zit en is de restauratie uitgesteld vanwege de extra kosten. De achterzijde van het altaar is wel gerestaureerd, in 2017. De kroon op het altaar is in de jaren zestig geschonken aan een kerk in Zuid-Afrika door de toenmalige pastoor of deken. De kerk was in die tijd nog geen eigendom van de gemeente Eindhoven.


Datum: 28-09-2020
Naam: bert van herk  
img

Dit is wat ik wilde met mijn opmerking: meer info omtrent dat altaar. Laurens bedankt, nu is het een stuk duidelijker. Maar toch, opgeknapt is het een stuk mooier.