EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51176

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Demertunnel*

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Tunnels

Onderwerp 3.:

Demertunnel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Spoortunnels in aanbouw

Beschrijving

Op deze foto uit 1952 is de Demertunnel, midden op de foto, in aanbouw. De rij auto's staat aan de Woenselse kant van de beruchte Woenselse overweg te wachten. Het witte pand tussen de bouwactiviteiten is de De Gruyter-winkel. Op de gevel staat de tot in de jaren zestig bekende reclamespreuk. Rechtsboven is de Vestdijktunnel in aanbouw. (Red.)
<< Eric, bedankt. De beschrijving is gecorrigeerd >>


Geplaatst op

08-06-2020

Reacties:

Datum: 09-06-2020
Naam: Eric Kemperman  
img

Dit is niet de Boschdijktunnel midden op deze foto, maar de Demertunnel (of Piazzatunnel, nu Lardinoisstraat). Rechtsboven is de Vestdijktunnel te zien. In het verlengde daarvan de Nieuwe Bogert. Behalve de tunnels in aanbouw is er verder niets meer op deze foto in het tegenwoordige Eindhoven te zien.
< Eric, bedankt voor de correctie. Red. >


Datum: 10-06-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Voor de duidelijkheid, het witte gebouw van De Gruyter dat als een rots in de branding pas heel laat het loodje moest leggen stond aan de Fellenoord en de rioolbuizen liggen op het voormalige wegdek van de Fellenoord. Dat stuk weg links met die bocht leidde het verkeer naar de Boschdijktunnel (niet zichtbaar op de foto) en verder naar de Boschdijk. Omdat de Woenselse overweg nog een tijd in gebruik bleef, werd het verkeer dat van de Boschdijk kwam via die bocht, achter De Gruyter langs, naar de zo geliefde overweg geleid. De Boschdijktunnel is het eerst in gebruik genomen, lang voordat het spoor eroverheen ging. De tunnel die we rechts zien, ligt in het verlengde van de Demer zo te zien,