EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

509

Bijdrager:

Jaar:

1978

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumseind in 1963. (1)

Beschrijving

De panden nr 17-25 van het Stratumseind, gezien vanaf het Begijnenhof. Helemaal links het pand van De Spijker waar al heel lang de Eindhovenaren hun naamplaatjes, schilderijhaakjes, touw en dat soort zaken kochten. Midden op de foto ziet u het Eindhovens Mannenkoor.
Oorspronkelijke foto vervangen op 6-4-2017. Foto J.P. de Koning, collectie RCE 20401349


Geplaatst op

22-06-2005

Reacties:

Datum: 19-12-2005
Naam: Anne Troost  
img

Het Eindhovens Mannenkoor is zo rond de jaren 1912 (Hoeveel jaar precies is niet bekend) nog ingerichte geweest als bioscoop. Dit theater heette Edison. Verder is er bij mijn over dit theater niets bekend.


Datum: 27-02-2006
Naam: Willy van den Akker  

In de jaren vijftig zat in het Eindhovens Mannenkoor volgens mij Jan van Gorp in met een meubelzaak. ===Zie ook foto 662. Red.===


Datum: 15-10-2007
Naam: Hans Gommers  
img

Jan van Gorp had in het pand van het Mannenkoor inderdaad een meubelzaak. Hij woonde er met zijn zussen boven. Een van de zussen heeft altijd bij de Spijker gewerkt. Nadat de meubelzaak daar weg moest heeft Jan nog op de meubelafdeling van V&D gewerkt.


Datum: 21-10-2007
Naam: Toon Cooijmans  
img

In het pand van het mannenkoor (Stratumseind 23) zit nu Café Thomas, een grote, bijna discotheek-achtige gelegenheid. De Spijker (Stratumseind 17-21) is na het vertrekken van de doe-het-zelf zaak overgenomen door Grolsch (zover ik weet, ook eigenaar van de Thomas), en heeft hier een grote kroeg van gemaakt, met doorgang naar het aangrenzende pand.


Datum: 31-01-2012
Naam: R. Fleischhauer  
img

Gelukkig hebben ze met een knipoog naar het verleden de dansgelegenheid "de Spijker" genoemd, acherin zit idd een doorgang die het verbindt met Thomas. Deze dancing heeft wel veel muurelementen behouden zoals het oorsponkelijk uitzag zover ik weet. Het podium is ook nog / weer aanwezig. Tevens staat er midden in de tent een oud uitziende staande klok, nu weet ik niet of deze ook uit de oude tijd stamt.