EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4691

Bijdrager:

Jaar:

1940

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

115 TU-terrein

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Voetbalveld De Spechten

Beschrijving

Duidelijk te zien zijn hier de velden van De Spechten. Zij hebben later moeten wijken voor de bouw van de T.H. Op mijn plattegrond van 1937 zijn de velden nog niet ingetekend. Zie ook foto 4685


Geplaatst op

20-06-2006

Reacties:

Datum: 06-03-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

De Spechten heeft op deze locatie ook nog een derde voetbal/trainigsveld gehad. Dat lag rechts van het hoofdveld(nr. 47) achter de oude houten tribune. In het vakje tussen de Insulindelaan, de Balistraat en de verlengde Javalaan(Javalaan Zuid) heeft de voetbalclub Tongelre ook de beschikking gehad over twee voetbalvelden, nadat zij vertrokken waren van het veld aan de Poeiersstraat. In 1958 vertrok Tongelre naar het nieuwe Burgemeester van Engelandsportpark aan de Jozef Israelslaan. Zij moesten ook wijken voor de bouw van de Technische Hogeschool(T.U.E.)Later vestigde zich op het Burg. van Engelandsportpark sportpark ook de v.v. De Spechten. Van hieruit verhuisde De Spechten naar een van de voetbalvelden op het sportpark de Hondsheuvels bij het toenmalige Diaconessenhuis. Jammer genoeg bestaat de vereniging, die lange tijd sp[eelde in de hoogste klasse van het amateurvoetbal in Nederland, niet meer.


Datum: 19-12-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Mooi kaartje, kan precies zien hoe we vanuit school in de Schoenmakerstraat naar de IJzeren Man fietsten. We zien nog net een stukje Pastoriestraat, staken de Eckartseweg over en gingen via de Brugstraat, langs de watermolen over de Dommel en volgden dan het (wit ingetekende) zwarte pad, langs de Spechten en zo naar de Insulindelaan.


Datum: 20-12-2018
Naam: Ben Brekelmans  
img

Paul, jij bedoelt natuurlijk de Broekseweg i.p.v. de Eckartseweg. Die zwarte sintels zijn inderdaad wit ingetekend. En op die knik lag een gammele brug over de Dommel, die daar vol gevaarlijke draaikolken zat. Als ik daar op de fiets (met mijn opgerolde handdoek met daarin mijn zwembroek op de pakkendrager) overheen moest, was dat steevast met knikkende knieën.


Datum: 24-12-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Natuurlijk Ben, ik zag het te laat. Van de brug, laat staan knikkende knieën, kan ik mij niet zo veel herinneren. Mooie sporttassen waren er nog niet, zwembroek en handdoek oprollen en onder de snelbinder, zo ging dat toen. En 20 cent voor een kaartje in de broekzak, betalen aan de kassa en dan jungkskes rechts en meskes links.