EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

46590

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

St Lambertusstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Bijzondere, Bekende Eindhovenaren

Onderwerp 3.:

Cornelis le Mair

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cornelis le Mair en zangeres

Beschrijving

Cornelis le Mair begeleidt een zangeres. Er was niet veel bekend, maar intussen met wat speurwerk iets meer.
We konden de fotobijdrager Thijs Vossen niets meer vragen, want die is overleden. Ik heb de foto aan Cornelis laten zien. Hij weet helaas niet wie de zingende vrouw is. Hij weet wel zeker dat de foto uit 1965 is.
Op de site staan enkele andere foto's van optredens uit dezelfde tijd in "De Herberg", zoals het latere café Guus Geluk in 1965 nog heette. Op die foto's vinden we andere artiesten en met dank aan wandelende muziekencyclopedie Ben Brekelmans ook meer bijbehorende namen. Op de foto's 33463 en 34435 staat Armand. Op foto 33464 speelt Cornelis. Bij die foto staat een link naar een diashow. Dan volgen twee foto's in een PDF. Voor de namen van die muzikanten moeten we bij foto 34434 zijn. Daar meldt Ben in een reactie dat op de bovenste foto achter foto 33464 links Hans Sanders (later in o.a. Dirty Underwear, Mr. Albert Show en Bots) zit, met rechts ernaast Piet Souer. Die zit ook rechts op de onderste foto, met helemaal links drummer Jeroen Ophoff en op de achtergrond bassist Paul Reekers. Deze drie hebben een verleden in beatgroepen uit de sixties, zoals The Valiants (zie foto's 17674 en 17675). Piet Souer werd in 1969 bij een veel breder publiek bekender als gitarist die Lenny Kuhr begeleidde toen die (met "De troubadour") het Eurovisie Songfestival won. (Hans Michels, sept. 2023)


Geplaatst op

06-09-2023

Reacties:

Datum: 06-09-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

'Guus Geluk' was mijn stamkroeg. Ik woonde ertegenover. Dus de tijd van 'De Herberg' heb ik niet meegemaakt. Ik ben nl. van 1956. Daar trad ook onze Armand nog op. Of was dat in de tijd van Rob van Geloven? Of was dat misschien dezelfde tijd?