EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2716

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

St Lambertusstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Gestel, Herberg Guus Geluk / De Queens Pub

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cafe Guus Geluk.

Beschrijving

Dit was voor menigeen uit de buurt zijn stamkroeg, dus ook de mijne. Guus Zopfi heette de cafebaas en een bierke kostte toen 75 cent. Buiten was de pisbak, maar dames hadden binnen een toilet. Zand op de houten vloer en in de winter was er pittige chili con carne of erwtensoep, dat was goed voor de omzet van het bier. Voor de kroeg aan de St. Lambertusstraat mijn eerste auto: Vauxhall Viva '70


Geplaatst op

27-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Was dit café tegenover het sportfondsenbad op de Stratumsedijk ?


Datum: 28-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Diny, dit café lag in de Lambertusstraat in het stadsdeel Gestel. Hier heb ik vroeger ook wel menig uurtje door gebracht. Guus Zopfi en de rest van zijn familie hebben wij zeer goed gekend, zij woonden immers aan de andere kant van de Boschdijk (omgeving Newtonplein) en gingen ook allen naar nieuwe school op de Barrierweg. Pracht kerel die altijd bruine Guus.


Datum: 28-01-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Aan dit café heb ik ook nog goede herinneringen na een avondje stappen. Guus komt uit de Buys Ballotstraat.


Datum: 29-01-2006
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Heet nu de Queens Pub, geloof ik. Bij Guus kwam ik ook vaak. Een prachtige wc inderdaad, waar de muren veel leesvoer boden. Toen Guus een lustrum had (10 jaar?) was het gratis drinken. Dat was de eerste keer dat ik een Canadian Whiskey probeerde...


Datum: 15-02-2006
Naam: Rene Reker  
img

Weet je ook nog de slaapkamer met de geschilderde engel op het plafond die knipoogde naar je.
Ik zag Guus laatst op de Kruisstraat en volgens mij woont hij op de van Pedestraat


Datum: 06-04-2006
Naam: Henk van Mil  
img

In 1970 ben ik daar veel geweest. We maakten Jazzmuziek, voor links in de hoek naast de voordeur.
Henk van Heel speelde oa Boogie-Woogie soms samen met mij. In andere bezettingen speelde ik trompet. Ik weet de namen van de andere musici niet meer. De dochters van Guus zaten zo'n vier jaar geleden op het van Maerlant waar mijn jongste zoon ook studeerde. Af en toe zie ik Guus nog.


Datum: 22-05-2006
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Toen het cafe de eerste keer werd geopend door Rob van Geloven, heette het De Herberg Dat was rond 1965. Er werd o.a. geexposeerd door Thijs Vossen met diens vrouw Ank Overweel, Louis van de Beesen, Pete Smissaert. Ook waren er goochelavonden, met o.a. Pete Smissaert paranormale avonden en jazz bijeenkomsten. Armand heeft destijds ook een steentje daar aan bijgedragen. Het was een onwijs gezellige tent. Ondergetekende, Gerrit Vogels, Chris de Wijs en diens vrouw Marls enz.
In het begin werden er bepaalde dingen zoals een antieke achterplaats verboden door de gemeente.
Ondergetekende heeft met Rob van Geloven, en ik geloog ook nog met Thijs Vossen de politie weten te overhalen dat de Herberg alsnog een vergunning kreeg.


Datum: 04-08-2006
Naam: Guus Zopfi  
img

Iedereen bedankt voor de hartelijke woordjes!!! Ik ben inmiddels 70 jaar, maar helaas hebben jullie net niet genoeg gezopen dak kan rentenieren haha!!! Ik vind het heel erg leuk dat jullie dit hebben gedaan, harstikke bedankt!!!


Datum: 23-08-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

He die Guus. Dat doet me werkelijk goed hier een reactie van jouw te zien. Ik kon het niet nalaten de foto te plaatsen, al is ie wat verstoord door die Vauxall. Heb je die maquette van jouw kroeg nog, die ik ooit voor je gemaakt heb? In elk geval, we zijn je dus nog niet vergeten. Proost.


Datum: 24-08-2006
Naam: Guus Zopfi  
img

Hallo Giovanni, die maquette heeft nog wel lang geleefd bij mij op zolder, maar nu bestaat ie niet meer. Ik hoop op 1 oktober veel vrienden te ontmoeten. Blijf ademen dan zie ik jullie weer terug......Proost.


Datum: 24-09-2006
Naam: Guus Zopfi  
img

Hallo allemaal, Natuurlijk is het leuk jullie allemaal te ontmoeten, graag zie ik weer terug Adje Maas, pianist, Piet-Hein de Vos, gitarist, de jongens van het New Snuffy King Trio, Luuk, Gijs en Hazel van Deursen, en zo zijn er nog veel meer.... Ik hoop ze allemaal te zien zondag 1 oktober 2006 a.s. Guus Geluk (Guus Zopfi)


Datum: 24-09-2006
Naam: Harrie Rekmans  
img

Dag, Guus. Denk niet dat je me kent. Maar zal nooit vergeten dat toen ik eens met Giovanni in een grijs verleden, bij je in de kroeg ben geweest, jij, met een speldeprik mijn ballon deed klappen. Die (figuurlijke) ballon was gevuld met allerlei denkbeelden, die je in de jaren zeventig zo hip maakten.. Kortom, het heeft me geholpen om uiteindelijk met de beentjes op de grond te belanden. Daarvoor dank. Groet H.


Datum: 29-08-2007
Naam: Giel van Raamsdonk  
img

Dit pand was eind veertiger jaren en begin vijftiger jaren toen ik nog in de Lambertusstraat woonde een volkslogement en was het eigendom van de familie de Kieviet. Het waren meestal sociaal zwakkeren die daar woonden in vaak zelfgetimmerde huisjes die op de achterplaats stonden.


Datum: 10-03-2008
Naam: Harrie Van Velden  
img

Waarom wordt er bijna alleen maar over Guus Geluk gespoken? Toen Rob van Geloven de uitbater was van de herberg was het veel en veel interessanter. Kunst en cultuur niet alleen aan de muur maar ook aan de bar.


Datum: 20-06-2011
Naam: Wilma Brockbernd  
img

Ik, Wilma van Velthoven, woonde van 1945 t/m 1949 in de Lambertusstraat op nr 20.Het huis vóór in de straat was inderdaad toentertijd een logement. Als wij naar school gingen liepen wij altijd naar de overkant want volgens ons waren het hele vieze mensen die daar achter in die bouwvallen woonden.Giel, volgens mij heb jij voor mij nog eens een straatput omhoog gehouden omdat er een bal was ingerold. Toen die te zwaar werd heb je die losgelaten, zodat ik met grote spoed achter op de fiets van mijn moeder naar de dokter op het Lodewijk Napoleonplein moest, waar mijn vinger gespalkt werd, een stukje korter is geworden en waar ik nu nog littekens van heb.Het was wel een hele leuke tijd en veel lol gehad.