EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

46561

Bijdrager:

Jaar:

2016

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Bijzondere, Bekende Eindhovenaren

Onderwerp 3.:

Arnol Kox

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Arnol Kox

Beschrijving

De regionaal wereldberoemde stadsprediker Arnol Kox naast de draaimolen op de Markt. Zijn tekst is echt niet als grap bedoeld ...
<< Eén blik zegt meer dan 1000 stichtelijke woorden. (red.) >>


Geplaatst op

12-06-2019

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-06-2019
Naam: bert van herk  
img

Als ik Arnols blik bekijk, dan weet hij het antwoord wel. Hij zit in een rolstoel maar blind is hij niet. Ik vind hem een prachtige mens. Als hem iets overkomt, zal ik hem missen. Ik heb krom gelegen toen ik deze foto maakte. Arnol, je bent een gouwe mens.


Datum: 02-07-2020
Naam: bert van herk  
img

Het gaat slecht met stadspredikter Arnol Kox. Deze markante mens heeft te horen gekregen dat hij het niet lang meer zal maken volgens de doktoren, en dat hij het tijdelijke gaat verruilen met het eeuwige. Somber is hij niet, misschien mag hij nog langer blijven in de binnenstad, als hem dat door de heer gegund is. Arnol, laten we hopen dat er nog een cadeautje voor je ligt, misschien nog onder zijn stoel, je weet nooit. Ze zullen je missen in de stad, het is nu al stil. Arnol, ik heb je altijd al een prachtige mens gevonden. ik zal je missen. I cross my fingers.


Datum: 16-07-2020
Naam: bert van herk  
img

Arnol Kox is niet meer, op 15-7-2020 is hij overleden. Eindhoven verliest hierbij weer een icoon. Een man die geprezen en verguisd werd, maar wereldberoemd was in Eindhoven. Die altijd vrolijk het woord van god verkocht, in zijn scootmobiel, met prachtige one-liners. Arnol, ik heb je vaak gefotografeerd en aangehoord. In je uitspraken zat altijd wel een kern van waarheid, die je soms toch wel aan het denken zette. Ik heb gezien hoe je wel eens uitgelachen werd, maar je bleef overeind, zelfs groepen jongeren stonden om je heen te luisteren naar wat jij te vertellen had. Arnol, zonder jou is Eindhoven weer een stukje kleiner geworden, het zal stil zijn in de stad. Er zal nog lang over je gepraat worden, zowel in goede als kwade zin, maar dat betekent dat je niet vergeten bent. Arnol, rust zacht.


Datum: 17-07-2020
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nu ben ik zelf niet zo gelovig, maar gisteren hoorde ik een goeie van hem: 'een vrouw is vrouwelijk, een man is mannelijk en De Heer is heerlijk'. Hij was soms wat opdringerig en lawaaierig, maar toch ne goeie mens.


Datum: 23-07-2020
Naam: bert van herk  
img

Het viel mij op dat er op zijn begrafenis niemand van de gemeenteraad aanwezig was. Het stadsbestuur blonk uit door afwezigheid. Wel bracht een gemeenteraadslid een paar dagen eerder nog beterschapskaarten van Eindhovenaren bij Arnol thuis, om te laten zien dat ze veel om hem gaven. Dat was het. Op zijn begrafenis was er gin inne te zien van de raad.


Datum: 26-07-2020
Naam: Marijke de Groot  
img

Beste Bert, het is Coronatijd en dat zal de reden zijn dat er maar een beperkt aantal mensen bij de begrafenis zijn, natuurlijk de meest naasten.


Datum: 29-07-2020
Naam: bert van herk  
img

Beste Marijke, die corona beperkt inderdaad alles, maar ik denk dat een persoon die namens de gemeenteraad van Eindhoven komt, echt wel een plaatsje gekregen zou hebben bij die 100 die uitgenodigd waren. Ik denk niet dat er gezegd zal zijn ´jij mag niet komen´.