EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4644

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Gagelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gagelstraat - Gagelsteeg

Beschrijving

Foto gevonden in oude doos (ligt nog zeer veel meer in !). Genomen vanuit Ventose-flat of Philips denk ik, wie weet waar en/of welke tijd ?


Geplaatst op

15-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-01-2007
Naam: Tristan van Delden  
img

Deze foto moet genomen zijn vanuit het voormalige "Philips woningbureau" Gagelstraat 37A". Hans het gebouw van waaruit deze foto genomen is heeft ook een poort misschien bedoel je dat? En het groentewinkeltje bestaat inderdaad nog steeds. Misschien biedt foto 7695 iets meer duidelijkheid.


Datum: 27-03-2007
Naam: Betty Verbakel  
img

In de Ventosestraat wordt nog steeds de winkel gerund van Arie van Voorn; deze familie had in de Ventoseflat ook een kruidenierszaak.


Datum: 29-03-2007
Naam: Will van Oers  
img

De familienaam van de groentenboer is VERVOORN. Twee huizen links van de onderdoorgang zat fietsenmaker de Wijs. Via deze doorgang kwam je bij zijn reparatiewerkplaats uit. De Wijs verhuisde later naar de Frederiklaan.


Datum: 23-05-2007
Naam: Gerard van de Vorle  

Even een aanvulling. Langs deze poort woonde Merman Vermeulen. De achterom was voor alle buren zo ook van de Wijs Fiets en Bromfietshandel. En Philips had er nog een poortje. Tegenover hoek Gagelstraat Ventoselaan zat een schoenmaker daarnaast een sigarenmaker hij zat altijd te werken met de deur open, dat was het enige daglicht wat hij had in die zeer kleine werkruimte. Daarnaast Vervoorn de groenteboer. Vroeger had hij twee wijken waar hij met paard en kar ging venten met groente en fruit. De paarden stonden in de schuren van de Ventoselaan. Op de hoek Gagelstraat- Gagelsteeg zat een Loodgietersbedrijf de Brouwer. Fred had zijn voordeur aan de Gagelstraat, Theo in de Gagelsteeg. Zo ook de werkplaats. Tussen Fred en Berthams [onze bakker] zat nog een Kapperszaak Vermeulen.


Datum: 11-06-2008
Naam: Herman Vermeulen  
img

Even een aanvulling op het schrijven van Gerard. Naast de groene poort woonde van 1942 tot 1958 mijn vader Piet Vermeulen met zijn kinderen Herman en Katrien. De kapper heette geen Vermeulen maar Willem Smulders en had 7 dochters. Aan de achterom van de groene poort was een opslag van een bouwbedrijf, en aan het einde van de Gagelsteeg was een poort van Philips technische bedrijven.


Datum: 28-08-2008
Naam: Betty Verbakel van Samang  
img

Naast de bakker woonde toen de fam. Oetelaar , ook woonde er fam. Zoet, daarnaast zat een eierboertje .
Ik weet nog dat er naast de kapper een jong gezin heeft gewoond, zij hebben een kindje verloren. Het jongetje had een fles gevonden onder de gootsteen en dacht dat het limonade was , maar het was vergif .


Datum: 17-11-2010
Naam: Alber Stamps  
img

Het klopt wat Herman zegt want zij hadden in de jaren 50 de eerste TV. Wij keken dan door het raam naar binnen. Ik was met Luit Keijzers en hun Katarin vriendje en vriendinnetje. Ikzelf woonde in de Gagelsteeg 7, familie Albert Stamps. Wij gingen ook door de poort en gingen daar acher de huizen hutten bouwen bij het Bels lijntje. Leuk zo nog wat van je te horen Herman.