EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4611

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Frederik van Eedenplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Het Frederik van Eedenplein nu.

Beschrijving

Dat mooie plein met kinderkopjes en de dinsdagmarkt is er al lang niet meer. Al weer een hele tijd staat er het hoge gebouw van de Technische Dienst van de gemeente. Toch jammer dat alle pleinen en pleintjes (zoals een pleintje verderop aan de Zwembadweg) volgebouwd worden. Een stad heeft open ruimte nodig, om een circus op te zetten, of een markt.


Geplaatst op

11-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-08-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Op die oude markt, herinner ik me nog, werd ook altijd vuurwerk afgestoken en in de zomermaanden was er een openlucht-bioscoop.


Datum: 03-06-2007
Naam: Wilma van Ruth-Heiligers  
img

Op het adres Edenstraat 78 ben ik geboren in 1945. Mijn ouders woonden in bij de fam. Veldkamp. Tot mijn 4e jaar heb ik daar gewoond en ik speelde in de achtertuin met Carry en Paula Veldkamp. Mijn oom Sjaak Schampers had een sigarenwinkel op nr. 72. Ook later ben ik daar veel gekomen als ik naar de dinsdagmarkt ging met mijn moeder Nel Heiligers-Schampers. Het was bij Ome Sjaak en tante Ida altijd heel gezellig (veel marktlui en klanten liepen de winkel binnen en hadden van alles te vertellen). Mijn oom kon heel mooi zingen met zijn geweldige basstem. Het was met recht de goede oude tijd.


Datum: 05-01-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

En dan te bedenken dat dit gebouw nu leeg staat, triest. Ik heb enkele jaren tegenover de kerkhofmuur (links op de foto) gewoond en gelukkig hadden we toen een beter uitzicht met veel activiteiten op het plein. Van plein kun je eigenlijk niet meer spreken.