Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 45106
Bijdrager Henk van Alphen
Jaar: 1961
Locatie 1.: Woensel Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Woensel

Beschrijving De spoortunnels zijn er al, maar daarnaast is het zowel aan de centrumkant als de Woenselse kant nog leeg.

De eerste tunnel vanaf rechts is de Vestdijktunnel. Vanuit die tunnel gaat het naar de Woenselsestraat en op de splitsing linksaf ook naar het begin van de Kruisstraat. Die slingert in noordelijke richting naar de duidelijk herkenbare driehoek van de Woenselse Markt. Ongeveer halverwege de Kruisstraat is de Gildelaan herkenbaar. Dat is de zijstraat naar rechts met een rij dezelfde huizen. Daarvan bestaan er nog maar een paar, tot aan de huidige Veldmaarschalk Montgomerylaan. Die is er hierboven nog niet, maar boven die huizen van de Gildelaan staan al wel een aantal van de huidige flats aan de Montgomerylaan.

Linksonder ligt het PSV-voetbalveld. Schuin rechts eronder staat de Ventosflat. Rechts naast het spoor staat de textielfabriek van Baekers & Raymakers (BaRa). Daarboven loopt de Antony van Leeuwenhoeklaan, die verder Groenewoudseweg wordt. 

De derde spoortunnel vanaf rechts is de Boschdijktunnel. Links naast die tunnel is de spooraftakking die met een overweg de Mathildelaan oversteekt. Vanuit de Boschdijktunnel kom je aan de noordkant bij de Antoniuskerk Fellenoord. Rechts van die kerk ga je op de splitsing rechtdoor naar het Hemelrijken of links naar de Boschdijk.

Boven de Woenselse Markt loopt horizontaal de weg die nu deel is van de rondweg, links naar het kruispunt met de Boschdijk, waar op deze foto nog het bekende tankstation Groot Toersime staat. Aan de noordkant van de Woenselse Markt staan op een grote vlakte twee houten noodgebouwen van het Van der Puttcollege. Die werden samen met twee soortgelijke noodgebouwen in de Hermelijnstraat gebruikt tot in 1962 het nieuwe schoolgebouw op het terrein tussen de Berlagelaan en de Van der Vorststraat klaar was. Dat schoolgebouw is op deze foto in aanbouw en is intussen weer gesloopt en op dat terrein is een nieuw woonwijkje neergezet. (Red.)



 
Geplaatst op 24-06-2024