EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11035

Bijdrager:

Jaar:

1982

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk - Schoolstraat - Bondstraat.

Beschrijving

Boschdijk 174 t/m 200. Rechts de Schoolstraat, waar nog een herkenbare stadsbus in draait. Voor de sloop in 1984. Links de Bondstraat.


Geplaatst op

15-04-2007

Reacties:

Datum: 15-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De fotograaf staat op de tramrails die hier met een grote boog naar links gaan. Volgens mij kwam hij niet uit de Bondstraat maar uit de zijkant van de Bondstraat. Hier links woonde een heer waarvan ik de naam ik vergeten ben (kom ik nog wel achter), maar doordat hij blind een sigarenzaak runde zeer bekend. Is hier op dit moment niet een fietsenwinkel? Een bus die de Schoolstraat in draait vind ik gek. Normaal kwam hij over de Hemelrijken en zo naar het Vredesplein waar het eindpunt was.


Datum: 16-04-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Wil bedoelt de tram naar St. Oedenrode. Ik heb de reis gemaakt en ben er nog moe van. Het huis van onze vroegere huisarts dr. Kramer kwam ik ook nog tegen. Zijn adres was destijds Europalaan en weer later Tonnaerstraat dacht ik en geen Woenselsestraat. Wat een veranderingen allemaal wat straten betreft. De tramlijn is me nu duidelijk. Ik wacht nu nog op het juiste jaartal boven de foto.


Datum: 16-04-2007
Naam: Jan Heijink  
img

Die bus was van Antoon van den Broek die op de hoek van de Schoolstraat en de Boschdijk 'n textieldrukkerijtje had. Het huis staat nog net op de foto (rechts). Antoon had die bus gekocht en hem omgebouwd tot camper. Hij is later met die camper naar Portugal gereden en heeft zich daar gevestigd en woont er nog steeds.


Datum: 03-05-2007
Naam: Addy de Greef - Kastelijn  
img

Wil, die eigenaar van de sigarenzaak heette Van den Oever. Ik woonde toentertijd schuin tegenover de Bondstraat op de hoek van de De Vriesstraat. Weet iemand nog de naam van de kruidenier op de hoek van de Fellenoord? (Iets met Burg geloof ik.) En in de Bondstraat zat toen een Skodagarage. Maar de naam van de eigenaar ben ik kwijt.


Datum: 04-05-2007
Naam: Addy de Greef - Kastelijn  
img

Ik heb vanaf +/-1955 t/m 1971 gewoond op de hoek De Vriesstraat/ Boschdijk. De sigarenzaak was van de fam. Van den Oever en volgens mij woonde in het huis hoek Schoolstraat/Boschdijk de fam. Schriek die met textiel op de markt stond. Ik kwam daar vaak aan huis. Zij waren klant van 't Zuivelhoekje. Vanaf 1945 tot 1955 woonde ik in de eerste De Vriesstraat. Maar tramrails zeggen mij helemaal niets.


Datum: 04-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Inderdaad heette de sigarenman v.d. Oever. Addy, maar dan weet je nog wel dat hij blind of nagenoeg blind was?


Datum: 04-05-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Twee huizen van de Bondstraat af richting stad, was een drogisterij gevestigd. Voordat ik geboren werd, had de toenmalige eigenaar van de drogisterij met mijn vader gewed dat er een meisje geboren zou worden. Mijn vader voorspelde een zoon. Hij kreeg gelijk en kreeg het bedrag van de gehele kraamset terugbetaald. En dat was voor die tijd, 1952, een heel groot bedrag.


Datum: 22-10-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

De sticker op het raam links vermeldt Eindhoven 750 jaar stad. Daarom verander ik het jaartal in 1982.


Datum: 05-12-2007
Naam: Tonnie Kuipers  
img

In 1981 woonde ik in de Schoolstraat op nr. 68. Er reed inderdaad geen gewone bus in de straat. Misschien inderdaad een schoolbus of een wegomleiding?


Datum: 11-12-2007
Naam: F. Cremers  
img

In de slijterij wijnhandel van deze foto zit sinds 2006 een fietsenwinkel.


Datum: 05-06-2008
Naam: P. Geerlings  
img

De eigenaar van de Skodagarage was Karel Buurs. Voor Buurs was daar een galvaniseerbedrijf. Behalve de tramrails zou er ook een spooraansluiting geweest zijn naar de Boerenbond. Deze zou tussen de panden 3 en 5 (daar is nog een brede gang te zien), de overzijde 6 en 8 (pand nummer 6 is in de jaren 50 gebouwd) naar de veelading van de Boerenbond gelopen hebben. Vermoedelijk kwam het spoor van het NS emplacement.


Datum: 16-06-2008
Naam: Wim van der Putten  
img

Voor de slijterij heeft er een modelbouwwinkel ingezeten en erna ook. De naam van de eerste winkel weet ik niet meer en de tweede winkel heette Autohart. De slijterij werd gerund door de familie Saris.


Datum: 30-12-2013
Naam: H. Kruijzen  
img

Het juiste verhaal over de stadsbus is van Jan Heijink hierboven. Tiny en Tonnie van den Broek (mijn zus en zwager) wonen met hun twee zonen in Portugal en komen nog meerdere keren per jaar naar Eindhoven op familiebezoek.


Datum: 30-12-2013
Naam: Leo Laus  
img

Om het verhaal compleet te maken: volgens mij is het geen stadsbus, maar een bus van de EMA Valkenswaard (DAF/Verheul?).