Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1968
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |18 Septemberplein
Onderwerp.: Stadsbus / Lijnbus |Busstations |Stationsplein
Stadsbusstation aan het 18 Septemberplein.
Beschrijving | De rotonde en het busstation op het 18 Septemberplein. Het kantoortje van de busdienst zat onder de spooroverkapping. Hier werd nog gereden met de zware Magirus-autobussen, die bij vertrek een stevige rookpluim konden achterlaten. Op de achtergond ziet u het Diaconessenhuis en de Technische Hogeschool (nu TU/e). |
---|---|
Geplaatst op | 12-06-2005 |
Reacties
Naam: Wil van Hout
Het grenswisselkantoor was ook in een van die ruimtes en een kapper waar de nieuwe generatie studenten kaalgeknipt werden. En de fietsenstalling aan de andere kant zorgde in ieder geval niet voor overlast. Nu worden de fietsen aan een paal vastgemaakt, vervolgens valt heel het frutje in een knoop op de grond waar je zowat de nek over breekt.
Naam: Peter Vermeulen
Het kaalknippen van studenten zie je op foto 3594. Of zoek onder stationskapper.
Mari, voor zover ik weet zit de zoon van de stationskapper, Gerrit den Blanken, al meer dan 25 jaar in het Catharinaziekenhuis. Ik ben namelijk al 25 jaar vaste klant van hem.
Naam: Mari Kieneker
Dan denk ik Peter dat het van vader op zoon is gegaan, ik lag begin jaren 70 vanwege een enkelbreuk in het Catrien, en mijn been en enkel werd voor de operatie kaalgeschoren door de stationskapper, die toen al toch zeker 50 jaar of ouder was, later moest het scheren van patiënten voor een operatie door verpleegsters gedaan worden.
Naam: Fred Looijmans
In mijn herinnering waren de volgende busmaatschappijen actief in het begin van de jaren zestig: EMA (geel?), BBA (bruin?), Zuidooster (donkerblauw?) en de stadsbussen (lichtblauw?) De bussen met de vooruitstekende motorkap staan al niet meer op deze foto; die waren al uit de roulatie. Ze stonken enorm.
Naam: Rian van Hout-Heller
Op het VVV-kantoor heb ik een jaar gewerkt (1973-1974). 's Zomers was het tot 20.00 uur open maar op zondag was het gesloten.
Met Pasen en Pinksteren moesten we wel hele dagen werken. Ik weet nog goed dat we hele statistieken moesten bijhouden van het Nationaal Bureau voor Toerisme in Den Haag. Ze wilden peilen welke nationaliteiten er die dagen in ons land doorbrachten. Er waren het hele Paasweekeinde twee Duitsers geweest en verder hadden we niks te doen! Wel bestelden we dan een warme maaltijd aan de overkant bij Theo de Vries/Trocadero. Lekker! In van die stapelpannetjes.
Die twee Duitsers wilden overigens weten hoe ze met de bus bij Camping Eindhoven (in Acht) konden komen. Dat viel nog niet mee om uit te leggen dat ze Mit Bus nummer sieben nach Acht moesten!
Naam: Ad vd Heuvel
Toen was het station nog logisch ingericht, je kwam aan met de bus en kon gelijk een treinkaartje kopen en doorlopen naar het perron. Nu kom je met de bus aan (op Neckerspoel aan de noordzijde) en moet je helemaal naar de stadskant lopen voor een treinkaartje of informatie. Daarna moet je weer teruglopen om het perron met je trein op te zoeken.
Naam: Ad van den Heuvel
Lieve mensen. Dat er automaten zijn en internet om kaartjes te kopen,weet ik wel. Maar het gaat mij alleen maar om het feit, dat wegens bezuinigingen onlogische besluiten worden genomen. Gasten uit het buitenland (via Eindhoven Airport) komen dagelijks bij mij in de Hermeswinkel vragen waar ze treinkaartjes kunnen kopen, omdat ze de automaat niet kennen of omdat ze geen muntgeld hebben. Het zou toch voor alle busreizigers, die aan de noordzijde van het station aankomen (en dat zijn er duizenden per dag) makkelijker zijn om aan de noordzijde van het station, hun treinkaartje te kunnen kopen. Maar de NS gaat aan die kant van het station zitten, waar de minste mensen het station in komen en dat bedoel ik met onlogisch.