EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

445

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

18 Septemberplein

Onderwerp 1.:

Stadsbus / Lijnbus

Onderwerp 2.:

Busstations

Onderwerp 3.:

Stationsplein

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Stadsbusstation aan het 18 Septemberplein.

Beschrijving

De rotonde en het busstation op het 18 Septemberplein. Het kantoortje van de busdienst zat onder de spooroverkapping. Hier werd nog gereden met de zware Magirus-autobussen, die bij vertrek een stevige rookpluim konden achterlaten. Op de achtergond ziet u het Diaconessenhuis en de Technische Hogeschool (nu TU/e).


Geplaatst op

12-06-2005

Reacties:

Datum: 12-05-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Rechts van het station zat toen het VVV-gebouw. Toen was het nog echt toeristvriendelijk met hun openingstijden. Als je nu als toerist na 6 uur of zondags in Eindhoven aankomt kun je gaan zwerven.


Datum: 12-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Het grenswisselkantoor was ook in een van die ruimtes en een kapper waar de nieuwe generatie studenten kaalgeknipt werden. En de fietsenstalling aan de andere kant zorgde in ieder geval niet voor overlast. Nu worden de fietsen aan een paal vastgemaakt, vervolgens valt heel het frutje in een knoop op de grond waar je zowat de nek over breekt.


Datum: 13-05-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Volgens mij werkte de stationskapper ook in het Catharinaziekenhuis.


Datum: 13-05-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Het kaalknippen van studenten zie je op foto 3594. Of zoek onder stationskapper.
Mari, voor zover ik weet zit de zoon van de stationskapper, Gerrit den Blanken, al meer dan 25 jaar in het Catharinaziekenhuis. Ik ben namelijk al 25 jaar vaste klant van hem.


Datum: 13-05-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Dan denk ik Peter dat het van vader op zoon is gegaan, ik lag begin jaren 70 vanwege een enkelbreuk in het Catrien, en mijn been en enkel werd voor de operatie kaalgeschoren door de stationskapper, die toen al toch zeker 50 jaar of ouder was, later moest het scheren van patiënten voor een operatie door verpleegsters gedaan worden.


Datum: 01-10-2007
Naam: Fred Looijmans  
img

In mijn herinnering waren de volgende busmaatschappijen actief in het begin van de jaren zestig: EMA (geel?), BBA (bruin?), Zuidooster (donkerblauw?) en de stadsbussen (lichtblauw?) De bussen met de vooruitstekende motorkap staan al niet meer op deze foto; die waren al uit de roulatie. Ze stonken enorm.


Datum: 02-10-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

Op het VVV-kantoor heb ik een jaar gewerkt (1973-1974). 's Zomers was het tot 20.00 uur open maar op zondag was het gesloten.
Met Pasen en Pinksteren moesten we wel hele dagen werken. Ik weet nog goed dat we hele statistieken moesten bijhouden van het Nationaal Bureau voor Toerisme in Den Haag. Ze wilden peilen welke nationaliteiten er die dagen in ons land doorbrachten. Er waren het hele Paasweekeinde twee Duitsers geweest en verder hadden we niks te doen! Wel bestelden we dan een warme maaltijd aan de overkant bij Theo de Vries/Trocadero. Lekker! In van die stapelpannetjes.
Die twee Duitsers wilden overigens weten hoe ze met de bus bij Camping Eindhoven (in Acht) konden komen. Dat viel nog niet mee om uit te leggen dat ze Mit Bus nummer sieben nach Acht moesten!


Datum: 02-10-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

Overigens zat toen in hetzelfde gebouw als waar de VVV zat, op de bovenverdieping een kantoortje van de KLM (jaren 70). We deelden het keukentje.


Datum: 21-06-2009
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Toen was het station nog logisch ingericht, je kwam aan met de bus en kon gelijk een treinkaartje kopen en doorlopen naar het perron. Nu kom je met de bus aan (op Neckerspoel aan de noordzijde) en moet je helemaal naar de stadskant lopen voor een treinkaartje of informatie. Daarna moet je weer teruglopen om het perron met je trein op te zoeken.


Datum: 21-06-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Ik meen toch ook een automaat aan de buskant gezien te hebben. Als het niet zo is en het gewone geldautomaten zijn, is het zeer onlogisch.


Datum: 21-06-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Aan de buskant zijn 3 kaartjesautomaten. Aan de stadse kant kan je aan een loket tegen een opslag van 50 cent kaartjes kopen.


Datum: 21-06-2009
Naam: Marten Hogeweg  
img

En bovendien kun je tegenwoordig via het internet heel makkelijk kaartjes kopen, uitprinten en klaar is Ad.


Datum: 22-06-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Lieve mensen. Dat er automaten zijn en internet om kaartjes te kopen,weet ik wel. Maar het gaat mij alleen maar om het feit, dat wegens bezuinigingen onlogische besluiten worden genomen. Gasten uit het buitenland (via Eindhoven Airport) komen dagelijks bij mij in de Hermeswinkel vragen waar ze treinkaartjes kunnen kopen, omdat ze de automaat niet kennen of omdat ze geen muntgeld hebben. Het zou toch voor alle busreizigers, die aan de noordzijde van het station aankomen (en dat zijn er duizenden per dag) makkelijker zijn om aan de noordzijde van het station, hun treinkaartje te kunnen kopen. Maar de NS gaat aan die kant van het station zitten, waar de minste mensen het station in komen en dat bedoel ik met onlogisch.