EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4442

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Geldropseweg, het laatste restje.

Beschrijving

De op 2 na laatste huizen van de Geldropseweg, voor de Burgh en binnen de rondweg. Rechts het huis van Vlijmincx, van de VIF-fabriek. Dan het huis van Bongenaar, leraar St. Joris, en links van Van Moorsel van de textielfabriek naast Katholiek Leven tussen de Wal en de Paradijslaan. Zie foto 1393. Evert Bongenaar zat bij mij in de klas, zie foto 2356. Rechts, een hoekhuis verder, ligt de Petrus Dondersstraat.


Geplaatst op

31-05-2006

Reacties:

Datum: 20-08-2006
Naam: Maria Willems  
img

Rechts, niet zichtbaar op de foto, was nog de banketbakkerij van De Natris. Er werd daar ook ijs verkocht, via een soort luikje.


Datum: 20-08-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Bij dat luikje mochten we altijd een ijsje kopen als we van de zwemles af kwamen. 's Winters kregen we een zakje pinda's uit de automaat die daar ook hing, en in dat zakje zat een heel klein blauw zakje met zout!


Datum: 20-08-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Ik herinner me ook nog dat er op de ronde uitbouw van bakker de Natris Ringers bonbons stond.


Datum: 01-09-2006
Naam: Piet Smolders  
img

Bij De Natris aan de muur hing een toverballenautomaat. Een keer draaaide ik aan de knop en er viel een toverbal naar beneden. Maar ik nam hem niet mee, want ik had er geen cent in gegooid! Zo vreselijk braaf was ik toen. De broer van bakker De Natris gaf Engels op het St. Joris College!


Datum: 23-10-2006
Naam: Frans van Tuijl  
img

Rechts, niet zichtbaar op de foto. Maria bedoelt natuurlijk een hele blok, 80 meter, verder.


Datum: 03-01-2010
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Woonde de familie Wolters (Dr X) ook niet in dit stukje van de Geldropseweg? Ik dacht dat ze de directe buren van de familie Van Moorsel waren.


Datum: 04-01-2010
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Hij was niet alleen leraar maar ook conrector, Maria. Ik spreek weer over mijn schooltijd.


Datum: 04-01-2010
Naam: Piet Smolders  
img

De familie Wolters woonde volgens mij helemaal links op de hoek, dus hier buiten beeld. Die kinderen scholden mij soms uit voor rooie. Inderdaad: ik had kastanjebruin haar. Maar dat van hun was oranje. Piet Smolders, ruimtevaartjournalist.


Datum: 04-01-2010
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Een van die kinderen was 1955-1961 mijn lerares Engels (Mary) op het Catharinalyceum, oranje haar zou ik het niet willen noemen wat zij had, wel rossig. Maar dan is het bij de jongere kinderen interessanter geworden. Hartelijke groeten van mijn man, Louis van der Meijden. Hij heeft jou al meer dan 40 jaar alleen maar op t.v. gezien.


Datum: 04-01-2010
Naam: maria willems  
img

Frans: je hebt helemaal gelijk. De Natris zat in het volgende blok.
Carla: De vader van Mary Wolters was ook leraar op het St.Catharinalyceum. Hij gaf klassieke talen.


Datum: 05-01-2010
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Maria, ik was de verzender van het laatste bericht. Heb jij ook op het Cathrien gezeten? In welke periode? Sta je ergens op de klassenfoto's, ik ken jou niet maar dat wil natuurlijk niets zeggen.


Datum: 05-01-2010
Naam: Piet Smolders  
img

Ja en er stonden pilaren in de aula van het Catharien, waar ik op de avond HBS zat. En ik rende eens voorbij zo'n pilaar en toen stond mijnheer Wolters erachter en knalden we met de bollen tegen elkaar. Ik voelde niet eens zoveel, maar de rector dacht dat ie een hersenschudding had. Voor geschudde hersenen ben ik persoonlijk nooit zo bang geweest... Louis van der Meijden? Het zal toch niet waar zijn!


Datum: 24-01-2010
Naam: Hans Lemmens  
img

Nee, neef Piet, helemaal links woonde de familie Van Velzen. Ir Van Velzen was directeur van de Gemeentewerken. Ons Nellie was daar midden jaren vijftig dienstbode. Ze hadden daar ook o.a. een dochter die prachtig kon zingen. Ik heb haar wel eens solo´s horen zingen op het koor in de St. Joris (Ria?).


Datum: 25-01-2010
Naam: Piet Smolders  
img

Helemaal gelijk, neef Hans. Dan woonde Wolters rechts naast Van Velzen.


Datum: 28-02-2010
Naam: Henk Luiten  
img

De zingende dochter van de fam. Van Velzen was Jo. Zij is inmiddels overleden. Groeten van Ria aan Nel Lemmens! Rechts van Van Velzen woonden achtereenvolgens de families Wolters, Van Moorsel, Bongenaar, Vlijmings, Van Bockel (hoek P. Dondersstr.) dan Mertens, Hendriks, een of twee huizen niet bekend, Pols, Otten, bakker De Natris (hoek St. Jorislaan), de winkel van Lampe, Rubbers, Jelinger, Veeger, Bierlaagh, Van Baarle (zuurstofcilinders). Links van Van Velzen was het woonhuis van de tuinman van De Burgh. De Natris zat op de hoek Geldropseweg-St. Jorislaan. Links van De Natris zat de fam. Otten, daarnaast de fam. Pols.


Datum: 10-08-2010
Naam: Nerissa Groeneveld  
img

Henk, wat weet je dat nog zo goed! Zoveel namen! Jelinger was de weduwe Jelinger-Ruland (met twee dochters), en Veeger was Veegens. De kinderen van Veegens heetten Jaap en Clairette. 1941-1963 woonde ik op de St Jorislaan 10. Xavier Wolters was ook rector van het Avondlyceum op 't Catharien; ik heb van hem oud-Grieks geleerd. Ik meen, dat zijn vrouw Engelse was. Ik heb met zijn kleinzoon (met blond haar, niet rood!) in Melbourne, Australië, aan de universiteit nog Nederlands gestudeerd. Bij Van Baarle boven heb ik de Duitse aftocht in september 1944 gezien langs de Geldropseweg. Op karren, te voet, op gestolen fietsen, vrachtwagens. Ik herinner me de ijsjes bij De Natris ook nog goed. Tosca Lampe had nog een ouder zusje (naam vergeten).


Datum: 23-01-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

In dit stukje woonde ook een familie Mertens, hun zoon Peter zat bij mij op het Lorentz. Mijn oma, die in de 2de Wilakkerstraat woonde, stuurde mij een keer naar De Natris voor een half pond allerhande (koekjes). Kostte toen fl.1,00. Toen de bakker de koekjes in een zak had gedaan vroeg hij of dat alles was. Hij keek alsof hij wou zeggen "heb je me daarvoor helemaal uit de bakkerij gehaald?". Overigens heb ik op de andere hoek nooit een winkel van Lampe gezien. Wanneer heeft die er gezeten?