EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17154

Bijdrager:

Jaar:

1940

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Geldropseweg, Tuindorp

Beschrijving

Het Witte Dorp. Wanneer heeft die naam echt ingang gevonden? Eerst heette het officieel Tuindorp. De ansicht spreekt van GeldEropscheweg, maar die tussen-E is een spelfout. Links begint de Petrus Dondersstraat, het hoge huis uiterst links ligt op de hoek met de St. Odastraat. Verderop begint de St. Jorisstraat.


Geplaatst op

21-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-04-2009
Naam: Vic van Lijf  
img

Wij, inboorlingen, hadden het altijd over Tuindorp maar mensen die er niet woonden spraken over het witte dorp. Na de oorlog was er ook een vereniging Tuindorp, die e.e.a. organiseerde voor de kinderen. De oprichter was de heer Mekking, die in dit rijtje woonde.


Datum: 26-05-2010
Naam: Lucas van Seters  
img

Mekking woonde op nummer 6 (derde huis van de hoek rechts). Wij woonden op nummer 4.


Datum: 09-12-2013
Naam: Jac Coolen  
img

Lucas, je zegt dat je op nummer 4 woonde. In de jaren vijftig (en zestig?) woonde op nummer 4 de familie Van Leeuwen. Sinds wanneer woonden jullie, Lucas, op nummer 4? Heb je de familie Van Leeuwen nog gekend? Ik ben nog op zoek naar Mieke van Leeuwen. Weet misschien iemand waar ze nu woont?


Datum: 30-03-2016
Naam: P.v.d.Heuvel v.LeeuwenP  
img

Ik heb hier gewoond tot 10 november 1956, mijn trouwdatum. Mijn overige familie heeft er nog jaren gewoond tot ieder van ons zijn of haar bestemming had gevonden. Ik denk ongeveer tot 1980. Mieke van Leeuwen woont nu in Borculo. Ik heb nooit van ene Lucas gehoord.


Datum: 17-04-2018
Naam: Maarten  
img

Die discussie over de naam is interessant. Ik woonde vanaf 1953 in de Adelbertuslaan nummer 28 (andere kant t.o.v. de Piuslaan, die toen nog gebouwd moest worden). Wij noemden die buurt allemaal het Witte Dorp (ik kom ook wel de naam Tuindorp of Sintenbuurt tegen). Dat andere (en veel oudere) Witte Dorp noemden wij Burghplan. We gingen daarnaartoe om te rolschaatsen!