EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4387

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, De Vergulde Turk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg 152

Beschrijving

Cafe de Vergulde Turk, staat er nu op de zijkant "Costa Rica"? RHC-e 4228


Geplaatst op

28-05-2006

Reacties:

Datum: 29-05-2006
Naam: Jan Kivits  
img

Ik weet het niet zeker maar achter dit cafe had de fam. Zanetti vlgs. mij een terrazzowerkplaats.


Datum: 13-08-2006
Naam: Wil Dambacher  
img

Nee hier woonde David Verspaget en de familie Zanetti woonde schuin aan de overkant.


Datum: 20-08-2006
Naam: Bea Rijpers - de Turck  
img

Volgens mij staat er Casa Rica en was dit het cafe van de Rooie Riek (de Turck). Ik ken dit alleen uit verhalen van mijn familie. Misschien dat iemand anders meer weet van dit cafe.


Datum: 20-08-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Waar stond dit café, op de zijgevel staat wel degelijk Costa- Rica, gezien door vergrootglas!


Datum: 21-08-2006
Naam: Wil Dambacher  
img

Dit cafe stond op de broekseweg recht tegenover de Weverstraat.
Je kunt tegen de gevel van het cafe nog de betonplaten zien staan, dat was het werk van David Verspaget. Dit cafe was eigenlijk ook nog een pension voor weet ik hoeveel kostgangers. Aan de overkant woonde chocoladekontje dat was een oud mannetje wat papier op haalde en zijn naam was Strijb.


Datum: 14-01-2007
Naam: Mia Verspaget  
img

Mijn naam is Mia Verspaget, ik ben de dochter van David en Coba. Het cafe aan de Broekseweg werd gerund van 1959 tot 1969 door mijn vader en moeder. Wij hadden achter het cafe een beton bedrijf waar ik zelf ook werkzaam was.
Over het chocoladekontje gesproken, die woonde niet aan de overkant. Daar woonde meneer en mevrouw geboers en die haalden oud papier op.
Het chocoladekontje woonde heel ergens anders. Op het hoek huis woonde opoe Genen, de moeder van mijn moeder. We hadden inderdaad veel kostgangers, het was dan ook een drukke boel bij ons thuis.


Datum: 29-06-2007
Naam: E. Peeters  
img

Mijn naam is E. Peeters. Geboren op de Broekseweg 176. Ik kan me nog voor de geest halen dat we als kleine jochies achter het cafe lege flesjes weghaalden om ze vervolgens voor in het cafe weer in te leveren. Het groepje bestond uit J. Wijn, P. Jorrissen, W. de Turk en ? Stasser. Van verhalen weet ik me te herrineren dat in het cafe Janis Jorrisen lekbier ging halen dat hij kosteloos verkreeg door hard te huilen (nep uiteraard) voor de toog op verzoek van de stamgasten. Een bijzonder verhaal uit mijn jeugd. Of het een verhaal is of waarheid is me niet duidelijk, maar het is bovenal een leuke herrinering.


Datum: 17-07-2007
Naam: Jos de Geus  
img

Ja hoor, het is de Costa Rica, net wat Mia zegt, zelf ben ik er nog werkzaam geweest in de beton, zoals er gezegd werd, maar ook als het nodig was achter de bar. Het was een hele fijne tijd met af en toe taferelen als in het wilde westen.


Datum: 02-07-2009
Naam: Lies Bloksma - Werrens  
img

Hallo Mia Verspaget. Ook ik heb veel tijd bij jullie in de keuken door gebracht als mijn vader en moeder bij jullie waren. Ik kan me jullie nog goed herinneren, het was altijd gezellig. Groetjes, Lie.


Datum: 05-04-2010
Naam: Frits Rutjens  
img

Ik ken geen Rooie Riek, het café was van Nel de Turck. Haar man Sjef de Turck was spoorman. Dochter (ook) Nel was getrouwd met Sjef Jansen en zijn verhuisd naar de Frankrijkstraat en zijn een sigarenwinkel begonnen. Hierna is het Costa Rrica gaan heten.


Datum: 10-01-2011
Naam: Gerard van Loef  
img

Ja de Costa Rica daar heb ik net zoals Jos veel plaatjes en palen gemaakt. Een tijd lang opgetrokken met David Junior. Hij moet mij nog steeds uitleggen hoe ie dat stukske zilverpapier zo warm kreeg in je hand. Ook heb ik jarenlang de gesloopte gok/fruitmachine op mijn zolder gehad als verlichting. Waar blijft de tijd. Naderhand nog gewerkt bij Marijn van Donzel, die zat ertegenover ook met beton. Hij is later naar Best verhuisd.


Datum: 07-10-2015
Naam: Jan Meyer  
img

Ik wil even reageren op E. Peters, ik denk Eugene. Ik ben toch wel blij dat je mijn naam niet noemt bij die flesjes, maar ik weet zeker dat ik er ook bij was, want waar Peter Jorissen was daar was ik.
Ja mooie man al die oude namen zoals Willie de Turk, Jan of Joep Stasser, Peter Jorissen die tot aan zijn dood mijn beste maat is gebleven.
Ja en dan die jongens en meiden van kapper Wijn wat onze buren waren. En Peters was toch ook de huisbaas of niet. In ieder geval leuk al die herinneringen