EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4367

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg vanaf Weverstraat. (0)

Beschrijving

.


Geplaatst op

28-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-05-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Rechts cafe de Vergulde Turk.


Datum: 28-05-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hans, aan de Broekseweg stond eind vijftiger jaren een beetje schuin tegenover de Weverstraat zo'n monumentaal spookpand met een vervallen hekwerk rondom. Je ging er langsaf als je naar de bimt ging en naar WVVZ. Ze hebben mij toen wijsgemaakt dat je daar moest oppassen en weg moest blijven want er zitten communisten in. Ik was daar toen hevig van onder de indruk ofschoon ik als menneke geen notie had van wat communisten waren. Maar het klonk wel angstaanjagend ;-) Ken jij dat pand ook en wat was het eigenlijk geweest?


Datum: 28-05-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Zie foto 4388. Daar wordt ook Kapper Wijn genoemd. Wassink wordt daar niet genoemd maar in mijn herinnering moet die daar wel hebben gezeten.


Datum: 28-05-2006
Naam: Jan Kivits  
img

Ja Tini, dat bedoel ik.


Datum: 02-08-2006
Naam: Henk Klerkx  
img

Naast het witte pand zat inderdaad de vishandel Wassink, maar daarvoor zat er Nilleke Denkers en daar naast kapper Wijn, door ons genoemd de droge omdat hij nooit iets zei.


Datum: 25-09-2006
Naam: Theo van Bree  
img

Hallo ik ben Theo van Bree, zoon van de slager van Bree aan de Broekseweg. Mijn opa Dorus woonde naast ons. Wie heeft er toevallig foto,s ?


Datum: 13-05-2007
Naam: Martien de Jong  
img

Ik weet het niet helemaal zeker, maar in mijn beleving was het café rechts op de foto genaamd Costa Rica en in het pand aan de linkerkant zat vroeger een oud manneke, genaamd Willeke. Ik heb tussen 1954 en 1967 zelf in de Weverstraat gewoond


Datum: 01-07-2009
Naam: Frits Hekman  
img

Naast het café van De Turk woonde melkboer Meulensteen; hij had in mijn jonge jaren om de melk te bezorgen een handkar met daaronder een hond. In het volgende huis woonde klompenmaker Metz, die zijn zaak aan huis had; hij was in de eerste wereldoorlog als Belgisch vluchteling naar Nederland gekomen en is daar gebleven.


Datum: 02-07-2009
Naam: Sepha Korsten  
img

Het café rechts is de Costa Rica bar, daar zat toen Verspaget in.


Datum: 06-07-2009
Naam: Frits Hekman  
img

Dit deel van de Broekseweg was het laagste gelegen. Het gevolg hiervan was, dat bij hevige stortbuien als de riolering het water niet kon verwerken de straat blank stond. Het water stroomde van drie kanten toe, namelijk van de twee aangrenzende delen van de Broekseweg en van de Weverstraat. Ik herinner me nog, dat het bij de buren van de klompenmaker door de voordeur de woonkamer in stroomde, ondanks de plank die er voor was gezet.


Datum: 31-03-2010
Naam: Frits Rutjens  
img

De buren, naast de klompenmaker daar woonden wij, daarnaast gangetje, Sanders (na Paulissen) daarna Schoenmakers, Dekkkers, Wartenberg, Jan van de Moosdijk, De Rouw, Meijer, (akkerveken), Denkers (visboer),  Jaspers, Wijn (de kapper) , Vogels.


Datum: 03-04-2010
Naam: Frits Hekman  
img

Hallo Frits R. Een vraag: in het tweede huis na het gangetje was rond 1946 een snoepwinkeltje van "Kaatje Plek" . Heette zij Sanders of Schoenmakers? Volgens mijn herinnering had kapper Wijn zijn zaak in het vroegere pand van de visboer. Na Nilleske Denkers had eerst Wassink daar een viswinkel en daarna kwam de kapper. Heb ik dat verkeerd onthouden? Kapper Wijn zat daarvoor ongeveer tien huizen verder in een woning met een klein voortuintje.


Datum: 03-04-2010
Naam: Henk Klerkx  
img

Hallo Frits Hekman, zoals Frits Rutjes het beschrijft,  zo was het v.w.b. de kapper en Nilleke Denkers. Dat van Kaatje Plek, dat klopt wel.


Datum: 05-04-2010
Naam: Frits Rutjens  
img

Hallo Frits H het winkeltje van Kaatje Plek was van Schoenmakers en dat van kapper Wijn heb je gelijk (Kaatje Plek verkocht onder en na de oorlog blokjes peperkoek ter grote van een dobbelsteen 2 stuks voor een cent )


Datum: 07-10-2015
Naam: Jan Meyer  
img

Ja Frits, je noemt een aantal namen, maar ik twijfel. Ik ben Jan Meyer van nr 172. Tussen ons en van de Moosdijk woonde toch Schel/Genen. Naast ons eerst Wassink, visboer, dat is later kapper Wijn geworden. Daarnaast Peters en dan snoepwinkeltje Jorissen.
Zo kan ik het me herinneren


Datum: 07-10-2015
Naam: Frits Hekman  
img

Jan: In mijn herinnering woonde in jouw huis de familie van Akkerveken. Daarnaast dacht ik groenteboer Wartenberg.


Datum: 08-10-2015
Naam: Frits Hekman  
img

Ik dacht dat tussen Wassink en Jorissen Vogels woonde en Peters aan de andere kant van de straat tegenover Jorissen.


Datum: 08-10-2015
Naam: Jan Meyer  
img

Ja Frits mijn moeder was een Akkerveken. Het kan zijn dat Peters verhuisd is, dat weet ik niet.


Datum: 25-12-2015
Naam: Frits Rutjens  
img

Frits en Jan de volgorden zoals eerder beschreven is klopt tussen Meyer en van de Moosdijk woonde de Rouw. Zoon Jan werkte bij Radio Wiener en maakte zelf thuis een TV. Alles met draden aan elkaar gemaakt