Fotonr.: 4146
Bijdrager Liesbeth Bron
Jaar: 1955
Locatie 1.:Strijp |611 Eliasterrein, Vonderkwartier |Strijpsestraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Textielindustrie |Elias

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Elias Textielfabrieken. (2)

Beschrijving Elias Textielfabrieken. (2)
Geplaatst op 17-05-2006

Reacties

Datum: 19-05-2006
Naam: Matty van de Zanden img

Ik heb het idee dat de foto genomen is vanaf de hoek Amalia van Anhaltstraat/Hendrik Casimirstraat. Daar liep de Gender vlak langs.
Moeilijk te zien of de Gender al 'ondergronds' was gegaan, of niet. Aan de begroeiing te zien nog niet. Het lijkt alsof er op de voorgrond water te zien is. Hemelwater?
Voor mij is dit een heel bekend uitzicht. Ongeveer zo (maar dan meer naar links) was het uitzicht vanuit de badkamer van mijn ouderlijk huis. Tot aan het begin van de jaren zestig, Ik bedoel dan vooral de gebouwen. De fabrieksgebouwen van Elias, de Trudokerk en niet te vergeten het witte pand van de bakkerij van Blommers. Dat had voor ons wat weg van een gezicht. Nu zit daar de flamencodansschool El Candil in.
De bomen voor de fabriek markeerden het tennisveld. Mijn vader ging daar tennissen.
Nieuwsgieriger ben ik nog naar de inzender van deze foto en/of de fotograaf en het waarop van deze foto. Misschien de skyline van Strijp?


Datum: 28-05-2006
Naam: Matty van de Zanden img

Correctie wat betreft de een na laatste zin: moet zijn : het waarom van deze foto. Had de fotograag een bedoeling met deze foto?


Datum: 29-05-2006
Naam: Liesbeth Bron img

De foto is omstreeks 1955 gemaakt vanaf het hoekhuis aan de Prins Alexanderstraat, waar wij destijds woonden. De huizen 1t/m7 zijn omstreeks 1960 afgebroken omdat ze ernstig verzakt waren. De Gender stroomde daar toen nog door dit gebied, vandaar het water vooraan op de foto.