EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2759

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Amalia van Anhaltstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Amalia van Anhaltstraat. (1)

Beschrijving

Aan de overkant op Lodewijk Napoleonplein nr. 1 zat Cafe Sport Revue van W. Lenaers. Zaten hier Harry en Anna vd Zanden-Stappaerts ?


Geplaatst op

31-01-2006

Reacties:

Datum: 05-02-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nee, Ome Harry en Tante Anna zaten op de linkerhoek. Als je dus vanaf de Steentjeskerk het Lodewijk Napoleonplein op komt gereden, zaten zij dus aan de rechterkant op de linkse hoek van de Amalia van Anhaltstraat.


Datum: 05-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

In de Amalia van Anhaltstraat was in het midden links de kruidenierswinkel van de fam de Jong als ik me goed herinner.


Datum: 27-02-2006
Naam: Marianne Walraven Denkers  
img

De winkel van de fam de Jong was op de hoek van de Amalia van Anhaltstraat en de Sofia van Wurtemberglaan.


Datum: 29-04-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

De winkel van fam. de Jong (de Vege) zat op de hoek van de Sophia van Wurtemberglaan en de Hendrik Casimirstraat. In het midden van de Amalia van Anhaltstraat aan de oneven kant vond je de cafetaria van Van der Sande. Dus van dit gezichtspunt uit bezien aan de linkerkant. Rechts achterin op de hoek kon je eten in het restaurant Van der Sande, familie van de cafetaria-uitbater. Op deze foto op de rechterhoek vooraan zat een groentenwinkel. Veel hoekpanden in het Vonderkwartier waren gebouwd om er een winkel in te beginnen. In het derde huis van de hoek woonde en werkte onze schoenmaker. De voorkamer was de werkplaats.


Datum: 29-10-2006
Naam: W. Koppens  
img

in het hoekpand, Amalia van Anhaltstraat-Hendrik Casimirstraat, heeft ook nog geruime tijd een groentewinkel gezeten, van Jan Hulten. begin jaren 50. Het gezin Hulten had volgens mij twee dochters Loes en Greet.
p.s. de schoenmaker was O. ten Hof(f)


Datum: 01-11-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Ik weet nog dat we bij die groentewinkel 's zomers exotalimonade kochten. Namen we dan mee naar de IJzeren Man. Ook raakte ik hier gefacineerd door de aardappelschrapmachine. (leuk woord voor galgje)


Datum: 14-02-2007
Naam: Henk Kuipers  
img

De winkel op de foto was een groentenwinkel van de fam v Hulten, op de andere hoek heeft ook Harry vd Sanden zijn frietzaak gehad, hij is begonnen in het midden van de Amalia v Anhaltstraat.


Datum: 14-02-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Henk, bij mijn weten is het een zoon van onze Ome Harry en Tante Anna, die een frietzaak in de A. van Anhaltstraat heeft gehad.


Datum: 17-02-2007
Naam: Henk Kuipers  
img

Dat kan zijn, ik weet dat niet. Ik weet alleen dat daar Harrie zat, hij had in die tijd hele goede spullen, ben er veel gekomen en de fam v Hulten had inderdaad twee dochters. Greet was zo gek als een deur, we hebben heel wat afgelachen met haar.


Datum: 20-02-2007
Naam: Henk Kuipers  
img

Nee Diny, die zat op hoek Sophia van Wurtenburg straat Hendrik Casimirstraat. De zoon Romke is altijd mijn vriend geweest, ik heb zelfs nog boodschappen met hem rond gebracht.


Datum: 16-01-2008
Naam: M. van de Sande  
img

Naar mijn weten had Harry van de Sande de cafetaria, en een ander familielid, ik dacht de ouders van hem? Het restaurant. De Harry van de cafetaria was mijn opa. Ik heb nog ergens een hele mooie foto van de cafetaria liggen.
Mijn oma heeft ook nog mooie verhalen over de cafetaria.


Datum: 10-03-2008
Naam: Liesbeth Bron  
img

Kan me nog herinneren dat vooraan rechts op de foto het kruidenierswinkeltje van Kantelberg was. Aan de linkerkant van de straat in 't midden ongeveer was de garage/opslag van Paul Kaiser, koekfabrikant te Zaandam. Deze garage was een fijne plek als we spoorzoekertje speelden. Met de kinderen uit de Prins Alexanderstraat.