Bijdrager Rini Talens
Jaar: 2006
Onderwerp.: Gedrukte en Geschreven Media |Krantenartikelen
Afbraakmechanisme.
Beschrijving | Voldoende geld en een koude megalomanische kijk op de stad is de basis van het mechanisme dat zorgt voor afbraak, ontheemding en vervlakking als "eigen" identiteit voor Eindhoven. Rust in de buitengebieden en criminaliteit in de binnenstad, zo staan we samen met Rotterdam in de top 3. Het Eindhovens Dagblad van 12 mei 2006. |
---|---|
Geplaatst op | 15-05-2006 |
Reacties
Naam: Roland
Beetje kort door de bocht dat commentaar. Het is inmiddels 2006. We kunnen niet nog een Achtse Barrier, een Blixembosch of een Meerhoven aanleggen waar we 3 man en een paardekop op 1 vierkante kilometer laten wonen. En het is wel erg kortzichtig om te denken dat criminaliteit alleen in het centrum plaats vindt. Sterker nog, ik denk dat het in het centrum een stuk minder is dan in de wijk.
Naam: Rini Talens
Is een buitengebied nou een een wijk in dit gebeuren? Tja... het kan natuurlijk wel, maar het hoeft niet zo te zijn, vooral niet als je dan ziet wat er in het kader van dit zelfde afbraakmechanisme met het dorp Woensel gebeurd is, dan heeft met name deze stadswijk zo echt wel zijn deel gehad hè. Ik ben echt niet tegen verandering, eerder voor uitbreiding, alleen vind ik dat je een stad een zichtbaar verleden moet geven, om een echte EIGEN identiteit te verschaffen en geen lulkoekverhaaltje.
Door de woningnood blijft woningbouw natuurlijk essentieel, het gaat mij dan ook vooral om de gekozen invulling hiervan. Wat moet ik in dit verband denken van al die leegstaande kantoorruimtes, in de stad, terwijl er gewoon weer nieuwe bijgebouwd worden? Bouwverspilling?
Naam: Roland
Laat ik in de eerste plaats zeggen dat ik het absoluut eens ben met het feit dat een stad een zichtbaar verleden moet hebben. Maar een oud stadhuis neerzetten in de Rechtestraat, of 't Eindje opnieuw bestraten, of etc. zit er niet in. De gemeente zal al het oude wat er nu niet is echt niet klakkeloos afbreken om een woontoren neer te zetten.
Maar een beetje trots op de Vesteda mag je toch wel zijn. Dit is toch een geweldige aanvulling van de stad? En als het Hof van Eden eventueel gerealiseerd wordt zal ik daar met liefde en plezier een penthouse bezitten. Maar een loft in de vernieuwde Lichttoren is ook wel prettig.
Eindhoven heeft te veel in de breedte gebouwd met lelijke platte saaie wijken tot gevolg. Het is nu tijd voor verdichting om het buitengebied nog enigszins te besparen.
Naam: Rini Talens
Opnieuw het oude stadhuis neerzetten (reconstrueren, met kans op echt kitsch) bedoel ik niet.
Behouden wat we hebben en daar omheen bouwen, met toepasselijke architectuur, dat wel.
Bovenstaande gebouwen (glas, metaal, beton) kom je overal op de wereld tegen en geven daarom bij definitie echt geen 'Eindhoven Eigen' sfeer, maar juist ontheemding.