EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4084

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

216 Bloemenplein

Straat:

Biesterdwarsweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Dansscholen / Balletscholen

Onderwerp 3.:

Gerard Need

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Touch en Pimm\'s i.p.v. Need

Beschrijving

De Stratumse Biesterdwarsweg, het gebouw waarin eens Dansschool Gerard Need was gevestigd. Vanuit mijn herinnering meen ik dat de begane-grond gevel toen niet die raampartijen had. Op de etage zit nu Snooker en poolcentrum Touch. Op de benedenverdieping zaal Pimm's. En als ik bij die laatste op een raambiljet kijk zie ik dat de week ver gevuld is met allerlei verenigingen, zoals 'n dartvereniging.


Geplaatst op

11-05-2006

Reacties:

Datum: 11-05-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Beneden zat zaal Cyntha, als onderdeel van de dansschool. Was ook leuk om uit te gaan. Vanuit Gestel op de fiets en soms zelfs lopend. Maar we gingen ook naar het Zoldertje aan het Gerardusplein.


Datum: 12-05-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Zeer recentelijk binnen geweest, ter gelegenheid van een reunie Poeijersstraat. Alvorens te beginnen met de geweldige dag werden we door de uitbater gewaarschuwd voor de dartskokers die op de vloer waren bevestigd. Maar ja, na enkele glaasjes hielp die waarschuwing niet meer en kon het gebeuren dat een mevrouw van zo'n 100 kilo, door de lucht op mijn schoot belandde. Gelukkig waren er geen gewonden en hebben we nog tot in de kleine uurtjes leuk de ouwe koeien uit de sloot getrokken. Dus denk aan de kokers op de grond, bij een bezoek.


Datum: 12-05-2006
Naam: Walter van der Elst  
img

Ik heb hier in 1963 nog eens een tentamen Wiskunde gedaan. Er was blijkbaar te weinig ruimte in het paviljoen van de TH, we hebben in die periode ook nog een aantal tentamens gedaan in het Katholiek Leven. Toen het hoofdgebouw klaar was was dit niet meer nodig.


Datum: 13-05-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Swingen bij Need? Nee. Daarvoor ging je naar het Zoldertje zoals Matty al schreef.


Datum: 17-05-2006
Naam: Hetty Eykholt  
img

Zaterdags oude need, Zondags nieuwe need dat waren de jaren 60 .we hebben in oktober 2006 nog met ons groepje een reuni gehad het was erg leuk om elkaar na plus minus 42 jaar weer eens te zien.
een aanrader voor mensen die nog plannen hebben in deze richting.


Datum: 17-05-2006
Naam: Willem de Vries  
img

Hetty is een tijdreiziger die reunie in oktober 2006 was erg leuk.


Datum: 25-10-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Inderdaad Frans, het hele complex heette Zaal Cintha. Gerard had het vernoemd naar zijn dochter. In de sixties zaten in de benedenzaal op zondagmiddagen bandjes, w.o. The Rye Brothers en The Jerseys. In de pauze's werd vnl. instrumentale soul gedraaid: King Curtiss, Booker T & the MG's e.d.
En Hetty, kijk voor een nieuwe tijdreis eens op www.spanglefish.com/sixties


Datum: 07-12-2006
Naam: Nico van Valen  
img

Q65 heb ik daar eens zien optreden


Datum: 07-12-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

In mijn schoolagenda uit '67/'68 zit een entreekaartje voor Q65. Ze traden in het weekend van 9-10 sept. op in de Beat-in-club (Carlton). Maar van dat zelfde weekend heb ik ook een kaartje van de fietsenstalling bij Cyntha.


Datum: 08-12-2006
Naam: Hetty Eykholt  
img

Ja stom het is natuurlijk in oktober 2005 geweest


Datum: 14-05-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

De Oude Need op zondagmiddag aan de Mauritsstraat een en al gezelligheid. Begin jaren 70 met D.J. Jerome (zoon van Gerard) en dan 's avonds naar zaal Cintha, inderdaad vernoemd naar de dochter van Gerard. In de zaal was het stijldansen maar onder in de kelder klonken de top-hits uit die tijd. Pilske drinken, los dansen, en veel geklets en gevrij.
De kelder was mooi aangekleed met hangende en verlichte visnetten en houten biertonnen-tafels. Van tijd tot tijd moest je weer eens lid zijn van Need en kreeg je een pasje, wat bij binnenkomst aan de zaal getoond moest worden.
De muziek in de bovenzaal werd verzorgd door D.J. John. Rond de klok van 21.30 uur, toog iedereen van beneden naar boven omdat daar dan de langzame serie begon, zwemmen, schuifelen met de dames en maar kijken wat er van kwam.
Enige tijd geleden ontmoette ik John in het P.S.V.-stadion en hebben we nog eens kort Need-herinneringen opgehaald.
Boven aan de bar's werden de bier-automaten geintroduceerd, tappen werd een automatisch kunstje voor het personeel, het bierkraantje sloeg af na elk gevuld glas, (knopje drukken). Na afloop van een avondje Need nog snel even naar de friettent van Toos en haar man aan de Aalsterweg, wat waren dat meegaande en gezellige mensen die ondanks hun leeftijd uitstekend met de jeugd om konden gaan.
Jarenlang werden ook de Etos Carnavalsavonden in zaal Cintha gehouden, altijd keidruk en gezellig. Samengevat heeft Gerard Need veel betekend voor het Eindhovens uitgaansleven, samen met Cintha, Jerome, John, Tini Waterschoot, Dhr.v.Lierop en het danstalent Antoon vd Krieken. En niet te vergeten al die mooie meiden uit die tijd.


Datum: 08-08-2007
Naam: Jerome Need  
img

Er zijn veel optredens geweest in die tijd.
Q65, Het, Rob de Nijs, The Golden Earrings (nog met s), Buffoons, Out of Sight, Koos van Beurden, het Coctail trio, Kees Schilperoort en de boertjes van Buuten, Andre van Duin, Rita Corita, The Jerseys, Peter (Koelewijn) en zijn Rockets, ZZ en de maskers, The Motions, Cuby and the Blizzards, de Wama's.
Ongetwijfeld zijn er meer geweest, maar die kan ik me niet meer herinneren. Het waren niet allemaal openbare optredens, maar vaak traden deze artiesten op bij personeelsfeesten.


Datum: 08-08-2007
Naam: Jerome Need  
img

Nog twee bands uit mij geheugen gevist. Fashion 66 en the Phantoms, ook zij traden op in zaal Cintha.


Datum: 08-08-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Klopt helemaal, Jerome! Met het Sextet Wim Vlemmix stond ik bij jullie op het podium om o.a. Rita Corita muzikaal te begeleiden tijdens een feest van De Uivers. Die hadden begin seventies de Cintha een tijdlang als residentie.


Datum: 08-08-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Wat 'n tijd, op zondagmiddag bij de oude Need, leuk Jerome, draai die inmiddels gouwe ouwe nog maar eens: Baba O'Riley- The Who, Get Ready(long version) Rare Earth, Melting Pot Booker T and the M.G.'s en niet te vergeten In a-Gadda-Davida Iron Butterfly, en dan op zondagavond naar de Biesterdwarsweg.


Datum: 08-08-2007
Naam: Jerome Need  
img

Nog even een reactie op een eerder bericht van Ben. Zaal Cintha was eigenlijk afgeleid van Jacintha, mijn zus. Haar roepnaam was Cintha. Daar is de zaal naar vernoemd. Nog een paar namen van bands en artiesten die optraden in zaal Cintha: Ria Valk, Tony Bass en Lenny Kuhr. Op de carnavalsavonden was het altijd bomvol. Zeker die keer toen de Buffoons optraden. Regelmatig ging de ruit van de voordeur beneden eruit omdat iedereen snel naar binnen wilde. Het was ook altijd zooooo gezellig toen.


Datum: 08-08-2007
Naam: Jerome Need  
img

Zeker Jan, CLUB 12 aan de Mauritsstraat 12. Zondagmiddag. Zo nu en dan een Hardrock middag met o.a. Led Zeppelin, Uriah Heep, Yes, Chase en Deep Purple. Maar ook aan de soul music werd gedacht. James Brown (he is death now), Aretha Franklin, Booker T en the MG's, Motown Sound, Troglodite, enz. Het was een fantastische tijd.


Datum: 08-08-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Ik heb er een avond meegemaakt met Ria Valk, Shirley Zwerus en André van Duin (Kyvon) die toen nog helemaal in zijn beginperiode zat. Hij trad op met zijn Amroh bandrecordertje en deed de gekste play-back acts. Wij mochten met de Old Tower Skiffle Group (zie foto no. 6810) ook enkele nummers spelen. De avond was, voor zover ik me herinner in het kader van de actie Dousadj, een geldinzameling voor slachtoffers van een aardbeving in Perzië (Iran). En niet te vergeten de jaarlijkse balavonden van het studentencorps van de HTS. Een onvergetelijke zaal! Ik heb het over 1963.


Datum: 09-08-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Heeej Jerome, en vergeet de muziek van King Curtis niet, bijv. Soul Serenade. Ook beneden in de Cintha werd 's-zondagsmiddags veel soul gedraaid. En King Curtis viel me daarbij op, omdat je die vrijwel alleen bij jullie hoorde. Heel goed!


Datum: 09-10-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Laatst nog met wat oude vrienden gesproken over de mooie NEED tijd. Jerome je bent nog steeds niet vergeten (Club12), je openingstune zit blijkbaar in ons geheugen gebeiteld. The Duck by André Brasseur. kijk er maar met plezier op terug.


Datum: 09-10-2007
Naam: Jerome Need  
img

Inderdaad Jan, The Duck van André Brasseur, hij ligt bij mij thuis nog steeds op de draaitafel en ik draai nog regelmatig vinyl uit die tijd.


Datum: 07-06-2008
Naam: Genio Need  
img

Die goeie ouwe tijd bij Need. Voor mij was het toch in een andere tijd nl. in de jaren 70 en 80. Dansles van Tini Waterschoot op de Mauritsstraat toen ik amper 13 jaar was. Carnaval en mijn eindejaars schoolfeesten bij Cintha in de jaren 80. Dj Long John was altijd daar, wie herinnert hem niet. Veel verjaardagsfeesten heb ik gevierd in zaal Cintha, mooie lichteffecten en goeie muziek. Mijn broer heeft mij toen ik nog jong was (7 jaar) altijd meegenomen naar Club 12 op zondagmiddag. Ik moest altijd zijn favoriete drankje halen aan de bar bij Macnep, een spatje jeweetwel, whiskey cola. Wist ik veel wat dat was en daarom zei ik altijd, doe er mij ook maar 1. En zo is het begonnen, en nog altijd is het mijn favoriete drankje. Mijn vader is helaas in 2003 overleden maar het is fijn om te weten dat zoveel Eindhovenaren en uit de omgeving zoveel jaren plezier hebben gehad bij NEED en zoveel mooie herinneringen hebben. Bedankt vader.


Datum: 19-12-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Op zaterdagavond was ik hier begin jaren zeventig vaak te vinden. Alleen kon ik niet stijldansen en moest altijd wachten tot 22.00 uur, om dan met een veroverd meisje te dansen op een tegel ( ook wel seksueel schuifelen genoemd ). De vriend van mijn oudere zus was er toen disk jockey, maar nu die naam nog.


Datum: 19-12-2008
Naam: Lieke Slegers  
img

Giovanni, dat sexueel schuifelen noemden wij "zwemmen".


Datum: 19-12-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dat klopt Lieke, maar dat klonk onschuldiger dan het was.


Datum: 11-01-2010
Naam: Sjan Kostermans  
img

Ook . ik heb hele leuke herinneringen aan Dansschool Need. Dansles bij de Oude Need en uitgaan bij de Nieuwe Need. Ons drankje was een Sneeuwwitje. Voor het eerst kwamen nu de jongens in ons leven. Op school waren in mijn tijd alleen maar meiden dus nu kwamen de jongens.
Wie er speelden wat muziek betreft heb ik helaas niet op gelet, ik had nu alleen maar oog voor de jongens. We hadden ook een hele leuke groep meiden bij elkaar, het was een superleuke tijd. Mijn liefde voor muziek heb ik hier wel aan overgehouden
Daarom was Back to The Sixties afgelopen december ook zo leuk , nee SUPERLEUK.


Datum: 11-01-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Daar hoorde ik dus heel veel van: een Sneeuwwitje! Eigenlijk heb ik nooit geweten wat dat is. Kan iemand mij dat vertellen?


Datum: 11-01-2010
Naam: Sjan Kostermans  
img

Marijke , sneeuwwitje was een half glas seven-up , met een half glas bier
Toen hadden we nog niet van de leeftijd grens voor alcohol gehoor.


Datum: 11-01-2010
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Een Sneeuwwitje is een mix van 1/5 bier en 4/5 7Up.


Datum: 11-01-2010
Naam: Hetty Eykholt  
img

Nou Marijke, een sneeuwwitje was een heleboel seven up met een beetje bier, tegenwoordig wordt het ook wel gemixt met spa rood met bier en dan is het wat minder zoet. Dan noemen ze het spa vla geloof ik.


Datum: 11-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Een "sneeuwwitje" was een glas Seven Up, gemixed met een scheut Pils. Proost!


Datum: 12-01-2010
Naam: Louis van der Meijden  
img

Nou, Marijke als je het nu nog niet weet! Maar nu mijn vraag: wat is een snorretje?


Datum: 12-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het "sneeuwwitje" is later door Vrumona geflest en onder het merk Royal Club als "Shandy" in de markt gezet.
En wat shandy is? Ik weet wel zo zeker dat jij dat kent!


Datum: 12-01-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Pa en ma op zaterdagavond een trappistje en de kinderen een blikje Shandy. Dit was in ons gezin vaste prik tijdens onze gezellige spelletjesavonden. Ook de knabbeltjes kwamen op tafel en dat alles alleen op die zaterdagavonden. Wat is er veel veranderd.


Datum: 12-01-2010
Naam: Sjan Kostermans  
img

De spelletjesavonden zijn helaas toch al weer vaak verdwenen. Alhoewel ik op St Nicolaasavond met de kinderen gepokerd heb, ook een heel leuk spel. Vroeger heb ik heel veel gekaart met mijn zus en ook met mijn broer. Jokeren , en rikken deden wij zowat iedere week , rikken is ook een machtig mooi spel. Nog steeds ben ik dol op spelletjes , helaas komt het er zo weinig van , hoe zou dat komen? Ik weet het natuurlijk al, maar zeg nog niets.


Datum: 12-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tsjonge, Lieke, da's lachen! Dit schrijft alcoholinfo.nl namelijk over Shandy aan kinderen: "Shandy valt wettelijk niet onder alcoholhoudende dranken omdat het alcoholpercentage onder de 0,1% ligt. Het kan in principe aan jongeren en kinderen onder de 16 verkocht worden.
De vraag rest of men een kind Shandy zou moeten laten drinken? Als u uw kind bewust wilt opvoeden, is dit niet aan te raden! Shandy impliceert toch alcoholhoudend te zijn. Hierdoor leer je een kind onbewust aan dat drank op sommige momenten oke is. De vraag is of u dit uw kind (op jonge leeftijd) wilt leren!?!"
Therese en jij hebben er volgens mij niks van geleden!


Datum: 13-01-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Bedankt allen die mij het recept voor "sneeuwwitje" doorgaven. Ik geloof niet dat ik er een van zal proberen want het lijkt me niet echt lekker. In ieder geval kan ik er over meepraten nu.


Datum: 01-07-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots  
img

Hele massa's jongelui zijn "groot" geworden" met een sneeuwwitje. Zelfs voor mijn kinderen was het een favoriet drankje tijdens de schoolfeesten in de 70-80 er jaren. Als je een sneeuwwitje vroeg voelde men zich een hele kei en heel "volwassen" hahaha Van mij mocht het fenomeen wel weer terugkomen, zeker kijkend naar het drankgebruik van de jeugd hedentendage


Datum: 04-01-2013
Naam: Lucas van Seters  
img

Wie herinnert zich nog ‘Snor‘? Het was een frisdrank voor kinderen met een soort bierkraag. Snor was een populair drankje eind jaren zeventig.
De smaak was meen ik een beetje cola-achtig maar zeker weet ik het niet meer.
Als je je glas volschonk kwam er net als bij bier een schuimkraag op te staan, en als je er dan van dronk kreeg je dus een snor.
Bij iedere fles kreeg je een sticker erbij om op je glas te plakken. Snor was geen lang leven beschoren, na ongeveer een jaar verdween het uit de schappen.
De slogan was “Fris met schuim erop, dat smaakt Snor! Snor is mmmm
Uit: jeugdsentiment.com


Datum: 06-06-2015
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart  
img

Dat was heerlijk drinken een Sneeuwwitje! Eindeloos gedanst in Cintha, met name het Ballroom-en het Latijns Amerikaans! Ook bij Gerard Need in de Mauritsstraat, Benny Goodman South of The Border!
Nu nog steeds mijn grote favoriet!


Datum: 08-06-2015
Naam: Hans Vlemmings  
img

Ik dronk er vaak bier met tomatensap, zeer lekker maar je moet er van houden.