EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

175

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

216 Bloemenplein

Straat:

Biesterdwarsweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Dansscholen / Balletscholen

Onderwerp 3.:

Gerard Need

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Dansschool Gerard Need 1962

Beschrijving

Beslist 1/3 van Eindhoven heeft de dansschool van Need bezocht. De "oude" Need was de school aan de Mauritsstraat, "met de "nieuwe" Need werd de school aan de Biesterdwarsstraat bedoeld. Beide panden bestaan nog, maar hebben een andere bestemming gekregen. Dit is de beginnerscursus van de Biesterdwarsweg. Deze groep jongeren heeft inmiddels de leeftijd van plm. 58 a 60 jaar bereikt. Wie herkent zichzelf of anderen ?


Geplaatst op

29-04-2005

Reacties:

Datum: 16-04-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Dansschool Need is een begrip, en terecht. Toch heb ik herinneringen aan dansschool Van Vuuren aan de Tramstraat. Dansles hoorde volgens menig ouder tot de opvoeding, maar zelf was ik vele malen liever op het sportveld te vinden, maar ja, om de vrede thuis te bewaren.


Datum: 05-06-2006
Naam: Harrie de Lauw  
img

Alhoewel ik inderdaad tot die 1/3 van Eindhoven behoor die bij Need dansles heb gehad, is getoonde foto ver voor mijn danslestijd. Toch herken ik mijn peetoom en zijn echtgenote. Geheel links op de foto staan Jo en Hilde van Lierop. Beiden hebben lange tijd bij Need dansles gegeven, evenals hun zoon Arno. Van hun dochter Saskia, weet ik het niet.


Datum: 09-08-2006
Naam: Ton van Gijzel  
img

Na het volgen van een beginners en gevorderden cursus, zou ik begin jaren vijftig met Annie Boomkes op wedstrijdclub gaan. Haar vriend had hier bezwaar tegen dus dat ging niet door.
In 1952 ben ik met een achttal medeleerlingen van de Philips M.N.O. opleiding, weer aan de beginnerscursus begonnen. Omdat er veelal te weinig dames onder de cursisten waren, kwamen veel dames helpen bij de lessen. Toen er op een avond nog geen helpsters aanwezig waren en de kreet 'de heren die nog niet gedanst hebben mogen nu een dame vragen' klonk, ben ik op een zeer aantrekkelijk meisje afgestapt. Dat beviel van beide kanten, bleek later. De foto, die van die cursus is gemaakt, zit al een tijdje in het album. Wil je de afloop weten?
We zijn getrouwd, hebben 4 kinderen, 8 kleinkinderen en volgend jaar vieren we onze 50 jarige bruiloft.
Waar Dansschool Gerard Need aan de Mauritsstraat al niet goed voor is geweest.


Datum: 02-09-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

De nieuwe Need noemde Gerard naar zijn dochter Cintha. De inmiddels ter ziele gegane carnavalsvereniging De Uivers had daar haar domicilie. In de benedenzaal van de Cintha organiseerde hij in de 60's op zondagmiddagen instuif met Eindhovense bandjes.


Datum: 02-09-2006
Naam: Johan Vervest  
img

Hier werd de jaren 1970 - 1984 door Need op zondagmiddag het rolstoeldansen georganiseerd.


Datum: 01-10-2006
Naam: Jan Reuvers  
img

De ouwe en de nieuwe Need was zowat mijn tweede thuis. Ik ben hier geweest van 1957 t/m 1970. Zoals Gerard Need altijd heeft gezegd wie bij ons les heeft gehad komt niet in de hemel, die hebben ze al op aarde gahad.


Datum: 25-10-2007
Naam: Henny de Vries  
img

Wat ik hier niet tegenkom is, dat de eigenlijke oude Need was op de Aalsterweg, op 66, in de zaal van Cafe Unique van de fam. Janssen. Mevr. Janssen (Rozien) leeft nog en zal dik 80 zijn.
Gerard was daar toen ook in de kost, maar at dikwijls bij ons, slagerij Ties de Vries. Hij hield bijzonder van een goed stuk vlees.


Datum: 31-01-2008
Naam: Eddy Heijting  
img

Ook ik heb goede herinneringen aan deze tijd op dansles. Helemaal links op de grond ben ik. Je moest wel in pak met stropdas verschijnen en om mee te doen aan de cursus wedstrijddansen moest je zelfs lakschoenen hebben. Dat was voor mij te veel.


Datum: 03-04-2009
Naam: Jan Wijn  
img

In 1962 had ik bij Need als 15 jarige zaterdags vroeg in de avond ook dansles. Ik herinner me nog dat door een tekort aan vrouwelijke danspartners veel dames gratis aan de lessen mochten deelnemen. Na de lessen was er op zaterdagavond om acht uur bal maar dat was alleen toegankelijk voor gasten boven de 18 jaar.
Ik ben later na de cursus nog maar zelden bij Need gaan dansen: ik vond het er wat te stijfjes. Behalve van stijldansen hield ik ook van de daar toen nog verboden Rock and Roll.
Op welke avond is deze foto gemaakt?


Datum: 31-10-2009
Naam: Sjan Kostermans  
img

Zo'n foto heb ik ook nog , ga hem er ook eens bij zetten
Opvallend dat hier steeds over een tekort aan dames gesproken wordt.  Bij ons was het steeds een tekort aan jongens. Ik spreek over het jaar 1969.


Datum: 18-04-2015
Naam: Theo Need jr.  
img

Gerard Need was een broer van mijn vader Theo Need. Mijn vader heeft in Cintha nog de muurschildering gemaakt bij de trap. Helaas zijn ze allemaal te vroeg overleden.


Datum: 18-04-2015
Naam: Wim Roxs  
img

De danslessen van toen bij dansschool Gerard Need aan de Mauritsstraat waren voor mij leerzaam, maar ik vond het daar ook gezellig, vooral de sociale ontmoetingen met andere jongeren. Op zondagmiddagen ging ik wel weer dansen aan de Tramstraat bij van Vuuren, ik vond dat weer prettiger. Gerard Need was een keurig figuur, geknipt voor dit vak, innemend maar ook streng tegelijk. Dat kon ook niet anders, om de vaak speelse jeugd dit vak goed bij te brengen. Herinner me nog, dat de laatste dansmode toen gestart werd met de JIVE. Rock ´n Roll kwam pas later. Fijne tijd was het.