EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40587

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Complex Strijp 1 / S

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 1 / S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Strijp S

Beschrijving

De fabriek voor Philips-radioapparaten op complex Strijp S. Onderdeel van de gebouwen van "de hoge rug". Weet iemand uit welk jaar deze foto zou kunnen  zijn?


Geplaatst op

27-02-2019

Reacties:

Datum: 02-06-2023
Naam: Henny van Laarhoven  
img

In 1927 werd begonnen de bouw van vier apparatenfabrieken op Strijp-S. In Philipstaal heetten de gebouwen SDM, SBP, SAN, en SK. Ze lagen tussen het spoor naar Boxtel en de Kastanjelaan. Het waren drie, 115 meter lange gebouwen, die door loopbruggen met elkaar waren verbonden. Daar werden apparaten als radiobuizen, tv-toestellen, hoorapparaten enz. gemaakt. De lange rij gebouwen werd De ‘Hoge Rug’ genoemd en vormde letterlijk de ruggengraat van de massafabricage. De gebouwen waren in functionalistische stijl ontworpen door ir. Bouten, hoofdarchitect van het Philips Bouwbureau.


Datum: 03-06-2023
Naam: Ton Danes  
img

Gebouw SDM is het Veemgebouw. De gebouwen van de hoge rug bestonden oorspronkelijk uit vier gebouwen, vanaf de glaspoort SL, SK ,SAN, en SBP. In de jaren zeventig is gebouw SL gesloopt. Het sloopbedrijf had hier een zware kluif aan en heeft, tegen de afspraken in, in de nacht, springstof aangebracht en laten ontploffen om de sloop te bespoedigen.


Datum: 12-06-2023
Naam: bert van herk  
img

SDM, SBP, SAN, en SK, SEF, SQ en hoe ze ook allemaal heten. Waar staan deze afkortingen voor? Heeft dat gebouw überhaupt wel een naam?


Datum: 14-06-2023
Naam: bert van herk  
img

Oke Hans, ze hebben dus geen andere bedoeling dan dit, bedankt dat wist ik dus niet.


Datum: 14-06-2023
Naam: Hans Michels  
img

De gebouwen hadden een code die op Strijp-S begon met een S, op Strijp-T met een T enz. Bij het complex Emmasingel had elke gebouwaanduiding de E als eerste letter en op complex Vredeoord de V. Voor de tweede letter begon je met de A en dan alfabetisch verder. Dat geldt ook weer als er een derde letter nodig was.


Datum: 18-06-2023
Naam: Martin Swinkels  
img

En de gebouwen in Best van Medische Systemen (Medical Systems), tegenwoordig Philips Haelthcare genoemd, beginnen met de letter Q. Tenminste toen ik er werkzaam was van 1979-2005. Op 1 januari 2005 ben ik daar vertrokken met een regeling die men toen de VROM noemde (Vertrek Regeling Oudere Medewerkers).